« Film
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
PRVIJENAC

Film "The Show Must Go On" prikazat će se na festivalu u Londonu

Radnja filma smještena je u Zagreb a prikazuje što se događa kada ambiciozni producent 'reality showa' pokušava od sudionika emisije sakriti da je izvan njihove izolirane kuće počeo globalni rat

Prizor iz filma The Show Must Go On
Prizor iz filma The Show Must Go On (YouTube)
Više o

The Show Must Go On film

,

filmski festival London

,

Nevio Marasović

Redateljski prvijenac Nevija Marasovića, film "The Show Must Go On", koji danas počinje sa službenom kino distribucijom, sudjeluje na 10. međunarodnom festivala filmova znanstvene fantastike, što se od 23. travnja do 2. svibnja održava u Londonu, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar, prenosi Hina. Riječ je o jedinom specijaliziranom SF i fantasy filmskom festivalu u Velikoj Britaniji, na kojem se prikazuju britanske i svjetske filmske premijere, dokumentarni filmovi i izbor SF klasika te međunarodni program kratkih filmova, koji se prikazuje uz svaki cjelovečernji film.

Marasovićev film praizveden je na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Puli, gdje je osvojio Zlatnu arenu za najbolji scenarij i Zlatnu arenu za specijalne efekte, nagradu kritike "Oktavijan" za najbolji film i Brezu za najboljeg debitanta. Radnja filma smještena je u Zagreb, desetak godina u budućnosti, a prikazuje što se događa kada uspješni i ambiciozni producent 'reality showa' pokušava od sudionika emisije sakriti da je izvan njihove izolirane kuće počeo globalni rat.

Film je u proteklih nekoliko dana imao premijere u Splitu, Zagrebu i Osijeku, a diljem Hrvatske prikazivat će se u distribuciji Continental filma.

HAVC ističe kako je "The Show Must Go On" prvi domaći film s isključivo digitalnom distribucijom u Hrvatskoj, a njegov početak prikazivanja u 12 različitih kina označio je najšire kino otvaranje nekog domaćeg filma u posljednjih dvadesetak godina.

To je treći hrvatski film SF žanra nakon "Izbavitelja" Krste Papića (1976.) i "Gostiju iz galaksije" Dušana Vukotića (1981.), stoji u obavijesti HAVC-a.

28.04.2011. 11:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh