« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
REKORDER

Filipinci uhvatili krokodila teškog 1075 kilograma

Dugačak je 6,4 m, a težak 1075 kg i najveći je krokodil uhvaćen zadnjih godina na Filipinima, a moguće je i da je najveći primjerak ikad uhvaćen

Još se čeka potvrda je li ovo najveći krokodil ikada uhvaćen
Još se čeka potvrda je li ovo najveći krokodil ikada uhvaćen (MSN.com)
Više o

Filipini

,

krokodil

,

životinje

Nakon što je izveo cijeli niz napada na lokalno stanovništvo i životinje, filipinske su vlasti napokon uhvatile golemnog morskog krokodila teškog više od tone, piše Hina.

Dugačak je 6,4 m, a težak 1075 kg i najveći je krokodil uhvaćen zadnjih godina na Filipinima, a moguće je i da je najveći primjerak ikad uhvaćen.

Morski krokodili znaju narasti i više od sedam metara, a žive i stotinu godina.

Josefina de Leon iz filipinskog ministarstva zaštite okoliša rekla je kako je moguće da je riječ o najvećem dosad uhvaćenom krokodilu.

Morski krokodili zovu se i estuarijski, a najveći su krokodili. Mužjaci su dugački od 4,2 fo 4,8 m, ali pronađeno je i primjeraka duljih od sedam metara. Taj krokodil može ubiti svaku životinju ili čovjeka koji zaluta u njegov teritorij.

"Na temelju postojećih podataka, najveći dosad uhvaćeni krokodil bio je dugačak 5,8 m", rekla je De Leon za France Presse. "To je najveća životinja s kojom sam se susrela u dvadeset godina rada".

Lov na krokodila u selu Bunawanu počeo je sredinom kolovoza i u njemu su se angažirali deseci seljana i krokodil je napokon uhvaćen u subotu. No lovac na krokodile Rollie Sumiller koji je vodio lov kaže da ubojica možda ipak nije uhvaćen. "Nismo sigurni je li to naš ljudožder jer su u tom području uočeni i drugi krokodili", rekao je.

06.09.2011. 13:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh