« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
KONCERT NA DAR

Filharmonija slavne milanske Scale u "Lisinskom"

Filharmonija milanske Scale do sada je tek dva puta nastupila u Koncetrnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

La Scala
La Scala (Wikipedia)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

zagreb-info

,

Lisinski subotom

,

scala

Ugledni europski i svjetski orkestar Filharmonija milanske Scale pod ravnanjem dirigenta Valerija Gergijeva i sa solistom na violini Leonidasom Kavakosom, održat će u srijedu, 10. studenoga, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski koncert na dar, čiji će prihod biti namijenjen udruzi "Sve za nju" za žene oboljele i liječene od raka dojke.

Koncert se održava u ciklusu "Lisinski subotom", najavili su iz Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Izvest će se "Začarano jezero" Anatolija Konstantinoviča Ljadova, te "Koncert za violinu i orkestar u D-duru" i "Četvrta simfonija u f-molu" Petra Iljiča Čajkovskog.

Valerij Gergijev umjetnički je i generalni ravnatelj Marijinskog kazališta u Sankt Petersburgu i smatra se jednim od vodećih svjetskih dirigenata. Drugi gost najavljenog koncerta, violinist Leonidas Kavakos, povremeno nastupa u dvostrukoj ulozi dirigenta i violinista, a aktivan je i kao komorni glazbenik. U ciklusu" Lisinski subotom" Kavakos je održao uspješan koncert u sezoni 2006./2007.

Filharmonija milanske Scale do sada je dva puta nastupila u Koncetrnoj dvorani Vatroslava Lisinskog - 2002. pod dirigentskim vodstvom Riccarda Mutija, te 2004. kad je orkestrom ravnao Myung-Whun Chung.(hina/metro-portal)

08.11.2010. 08:38:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh