« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PROMJENA MENTALITETA

FIFA predlaže stroge kazne za brutalne prekršaje

Član Izvršnog odbora FIFA-e i predsjednik medicinske komisije, Michel D'Hooghe, založio se za strože kazne za "brutalne startove" u nogometu kao bi se promijenio mentalitet igrača

Teški prekršaji kvare imidž nogometa
Teški prekršaji kvare imidž nogometa (Shutterstock)
Više o

nogomet

,

FIFA

,

prvo kolo

,

vođenje tvrtke

D'Hooghe je izjavio kako zna za slučajeve kada su neki igrači namjerno ozlijeđivali suparnike, te kako FIFA mora poduzeti mjere kako bi se takva praksa iskorijenila. "Samostalno sam napravio kompilaciju teških prekršaja s dramatičnim posljedicama u posljednje tri godine u najvažnijim svjetskim natjecanjima, ali ne usuđujem se javno ju objaviti jer bi vam moglo pokvariti apetit. To je grozno i to moramo izbaciti iz našeg sporta", rekao je D'Hooghe u svom govoru na konferenciji "Rukovođenje u nogometu".

"Suce ponekad nazivam prvim doktorima na terenu, ne zato što bi trebali poznavati medicinu, već stoga što bi oni morali imati najvažniju ulogu - preventivnu. Moja je želja da sva brutalnost, koja ponekad graniči s kriminalom na terenu, nestane iz nogometa u interesu igrača i ove lijepe igre. Ako si igrači dozvoljavaju startove kojima bi mogli okončati karijeru svoga kolege u drugom dresu, zašto bismo im mi dozvoljavali povratak na travnjak nakon samo dva tjedna? Mislim da bi takve stvari trebali kažnjavati mnogo oštrije, odnosno dugim izbacivanjem iz igre", dodao je D'Hooghe.

Posljednji primjer brutalnosti na travnjaku zabilježen je prošloga vikenda kada je veznjak Manchester Cityja Nigel de Jong slomio nogu igraču Newcastle Uniteda Hatemu Ben Arfi u susretu engleske prve lige, a za svoj start je prošao nekažnjeno. Kasnije je nizozemski izbornik Bert van Marwijk izbacio De Jonga iz sastava reprezentacije za skorašnje kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2012. (hina/metro-portal)

07.10.2010. 20:20:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh