« Nogomet
objavljeno prije 9 godina
BRAZIL SE ZAGRIJAVA

FIFA: Kvote za plasman na SP 2014. ostaju nepromijenjene

Direktan plasman na World Cup izborit će i 13 europskih reprezentacija, pet iz Afrike, četiri iz Azije i tri predstavnika CONCACAF-a

FIFA
FIFA (Wikipedia)
Više o

Brazil

,

FIFA

,

plasman sp 2014.

Kontinentalne kvote za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. u Brazilu ostat će nepromijenjene, objavila je danas Međunarodna nogometna federacija (FIFA), prenosi Hina, što znači da bi Južna Amerika po prvi put u povijesti mogla imati šest predstavnika na završnom turniru.

Brazil je kao domaćin automatski izborio nastup, još četiri južnoameričke reprezentacije će izboriti direktan plasman kroz kvalifikacije, a petoplasirana momčad će igrati u dodatnim kvalifikacijama. Urugvaj je upravo preko dodatnih kvalifikacija stigao do SP-a u Južnoj Africi 2010., a potom i do polufinala SP. Činilo se kako će FIFA oduzeti jedno mjesto Južnoj Africi, no Sepp Blatter je objavio kako se 'formula' neće mijenjati.

Direktan plasman na World Cup izborit će i 13 europskih reprezentacija, pet iz Afrike, četiri iz Azije i tri predstavnika CONCACAF-a. Još dvije vize podijelit će se nakon dodatnih kvalifikacija u kojima će sudjelovati prvak Oceanije, petoplasirana reprezentacija iz Azije, petoplasirana reprezentacija iz Južne Amerike, te četvrtoplasirana momčad iz zone CONCACAF. FIFA još nije odredila kako će spojiti ove ekipe.

U kvalifikacijama za SP 2010. godine u Južnoj Africi u 'baražu' su igrali Kostarika (CONCACAF) i Urugvaj (Južna Amerika), te Novi Zeland (Oceanija) i Bahrain (Azija).

03.03.2011. 19:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh