« Najave & Događanja
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NE PROPUSTITE

Festival znanosti 2011. do 16. travnja u osam hrvatskih gradova

Mali Lošinj, Omiš, Osijek, Rijeka, Sinj, Split, Rab i Zagreb ugostit će izložbe, projekcije i radionice Festivala znanosti

Laboratorij
Laboratorij (Free Digital Photos/Ilustracija)
Više o

Institut Ruđer Bošković

,

hrvatska znanost

,

Festival znanosti

,

zagreb-info

Festival znanosti održava se od 12. do 16. travnja, a središnja tema u će biti "svjetlost". Za tradicionalno bogat program već devetu godinu zaredom skrbe organizatori: Sveučilište u Zagrebu, British Council (Britanski savjet) i Tehnički muzej za Zagreb, Sveučilište u Rijeci i udruga Zlatni rez za Rijeku, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera za Osijek, a Sveučilište u Splitu za taj grad.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Pokrovitelji te priredbe su i druge institucija, a njezino održavanje pomažu i lokalne uprave gradova i županija u kojima se održava, piše Hina.

Ove godine znanstveni festival ugostilo je osam hrvatskih gradova - Mali Lošinj, Omiš, Osijek, Rijeka, Sinj, Split, Rab i Zagreba, u kojima je priređen bogat program - izložbe, projekcije, radionice, prezentacije i predavanja, a svi događaji za posjetitelje su besplatni.

Svjetlost u najširem smislu i značenju te riječi središnja je tema ovogodišnjega Festivala znanosti, dok je druga osnovna tema obilježavanje 300 godina rođenja glasovitog hrvatskoga znanstvenika Josipa Ruđera Boškovića.

Organizatori su ove godine, primjerice u Splitu, odlučili pristupiti festivalu na nov i drukčiji način te se tako uz osnovno geslo "Izađimo u grad na festival znanosti" na tjedan dana znanost preselila iz znanstvenih institucija na gradske trgove i ulice, na splitsku rivu, u kino dvorane i kafiće.

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj neprekidno organizira od 2003. godine kako bi približila znanost javnosti, poboljšala javnu percepciju znanstvenika te potaknula mlade ljude na istraživanje i stjecanje novih znanja.

U okviru festivala održat će se i Laboratorij slave, natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima prirodno-znanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti. Laboratorij slave u Hrvatskoj organiziraju Festival znanosti i British Council u suradnji s brojnim hrvatskim institucijama.

Više na http://www.festivalznanosti.hr 

12.04.2011. 08:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh