« Hrvatska
objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana
COOL

Festival slobode na Trgu Bana Jelačića

Festival slobode je manifestacija koja će se održati u subotu, 5.rujna 2020. u Zagrebu na Trgu bana Jelačića s početkom u 17.00h

Festival slobode
Festival slobode (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

Festival slobode

Festival je nastao kao odgovor na aktualna zbivanja u proteklih nekoliko mjeseci, odnosno od trenutka pojave bolesti COVID-19, tijekom kojih smo svjedočili nametanju presedanskih mjera kojima su se građanima ograničila temeljna prava i slobode.

Cilj festivala je založiti se za očuvanje tekovina demokratskog društva u kojemu se ne može tolerirati donošenje odluka na temeljima panike i propagande ili prepisivanja umjesto preispitivanja.

Festivalom se želi poručiti da inzistiramo na zadržavanju ljudskih prava, sloboda, znanja, solidarnosti i međusobnog uvažavanja.

Želimo naglasiti kako je naše zdravlje fenomen na psihičkoj, fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj, a ne samo na koronarazini.

Festival je zamišljen kao događaj na kojemu će o raznim aspektima korona krize govoriti nekoliko govornika dok je glazbeni domaćin poznati hrvatski glazbenik Toni Cetinski koji će nastupati u ulozi DJ-a.

Od govornika sudjelovanje su potvrdili Anita Šupe i Suzana Peša Vučković u ime Inicijative „Prava i slobode", prof. Ivan Pokupec, aktivist za ljudska prava i slobode, te Velimir Ponoš, kolumnist portala Logično. U pripremi su i gosti iznenađenja.

Također, u prijepodnevnim satima planiran je obilazak nekoliko Domova za starije i nemoćne osobe turističkim autobusom s glazbenom pratnjom kojom prilikom ćemo štićenike zamoliti da otvore svoje prozore i balkone kako bismo im prenijeli poruku da nisu zaboravljeni i kako bismo ih razvedrili glazbom i porukama ohrabrenja.

Organizator Festivala je Inicijativa „Prava i slobode" koja u svome djelovanju namjerava ukazivati na problematiku donošenja mjera kojima se suzbijaju ljudska prava i slobode, a koje mjere su bez jasnih i valjanih podloga u medicini, pravu, kao i općenitom postojanju ljudske vrste i ljudskog društva.

Ciljevi Inicijative su primarno edukacija i informiranje zainteresiranejavnosti o navedenoj problematici, kao i širenje spoznaje o tome da u ovim turbulentnim vremenima nitko od nas nije sam te da smo jedni drugima podrška.

Festival će ujedno biti prilika i za upoznavanje javnosti s radom i planiranim aktivnostima ove Inicijative.Na Festival je organiziran prijevoz autobusima iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke te iz Istre, a informacije o prijevozu te kontakti koordinatora mogu se naći na FB stranici Festival slobode (festival.slobode.hrvatska) i uskoro na web stranici www.inicijativa.hr.

Ovo je svečanost svih ljudi i svi su dobrodošli.

27.08.2020. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh