« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Vidi Awards 2009

FER dobio 'premijerkinu web nagradu'

Sve koji znaju i mogu pozivam da se okupimo, udružimo pamet i snagu i učinimo sve da Hrvatska iziđe iz krize, poručila je Kosor

(Neja Markičević/Cropix)
Više o

FER

,

CADIAL

,

Vidi Awards 2009

,

premijerkina web nagrada

,

Zlatno Teslino jaje

,

MYRO

,

King ICT

Premijerka Jadranka Kosor dodijelila je večeras "premijerkinu web nagradu" zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) za web rješenje CADIAL, sustav za inteligentno pretraživanje dokumenata.

Web nagradu premijerka dodjeljuje za posebna dostignuća u području napredna iskorištavanja weba te izvoz inovativnih informatičkih rješenja kao konkurentna proizvoda na svjetskom tržištu.

Nagrada je dodijeljena u sklopu dodjele nagrada izdavačke kuće Vidi "Vidi Awards 2009".

Čestitavši dobitnicima nagrada, Kosor je rekla kako su oni putokaz vladi što treba raditi i u što ulagati. "Sve koji znaju i mogu pozivam da se okupimo, da udružimo pamet i snagu i učinimo sve da Hrvatska iziđe iz krize", poručila je Kosor.

U ime FER-a premijerkinu nagradu primili su dekan Vedran Mornar i voditeljica inovativnog tima Bojana Dalbelo-Bašić. Ona je izvijestila da je CADIAL primijenjen i u Europskom parlamentu te izrazila nadu u skorašnju komercijalnu primjenu tog rješenja.

Na večerašnjem "Vidi Awardsu" dodijeljene su nagrade u deset kategorija - korporativne stranice, mediji, znanost, mobilni web servisi, vladine organizacije i državne institucije, turizam i putovanja, šport, zdravlje i prehrana, zabava, moda i glazba, Community servisi te web promocija.

Proglašeni su i najinovativniji hrvatski visokotehnološki proizvodi.

Prvu nagradu, "Zlatno Teslino jaje", u kategoriji fizičke osobe dobila je Ivana Maršić za inovaciju MYRO, koja integrira različite multimedijske usluge koje unaprjeđuju proces kupnje.

U kategoriji tvrtke "Zlatno Teslino jaje" dobila je inovacija Geanium tvrtke King ICT.

ICT gold nagrada za neinformatičke tvrtke dodijeljena je tvrtki "Div" iz Samobora. Riječ je o jednoj od najvećih tvornica vijaka u Europi, koja zapošljava 750 ljudi i ostvaruje godišnji rast od 30 posto, a u zadnje tri godine u ICT tehnologije uložila je 700 tisuća kuna. (hina/metro-portal)

16.12.2009. 22:09:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh