« Sport
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
droga crystal meth

Federrer i Nadal osuđuju Agassija, Roddick ga brani

Agassi je u svojoj autobiografiji priznao da je lagao u vezi pozitivnog dopinškog testa iz 1997.

(Corbis)
Više o

Roger Federer

,

Rafael Nadal

,

Andre Agassi

,

droga

Priznanje nekadašnjeg "broja 1" Andrea Agassija da je 1997. godine uzeo nedopuštenu stimulativnu drogu crystal meth, te da je potom lagao istražiteljima u vezi razloga svog pozitivnog dopinškog testa kako bi izbjegao kaznu, podijelilo je teniski svijet.

"Kada sam čuo tu vijest ostao sam šokiran i razočaran. Nadam se da u budućnosti više neće biti ovakvih slučajeva jer naš sport mora ostati čist", kazao je Federer.

"Meni to izgleda užasno. Zašto je Agassi s tim priznanjem izišao u javnost sada kada je završio karijeru? Time samo besmisleno ruši ugled našemu sportu. Vjerujem da je naš sport čist, a ja sam prvi koji želi da je tomu tako. Varalice bi morale biti kažnjene i ako je Agassi bio varalica, tada bi ga trebalo kazniti", smatra Nadal.

S druge strane, trenutačno najbolji američki igrač Andy Roddick izjavio je kako Agassi za njega ostaje idol bez obzira na priznanje o uzimanju dopinga.

"Andre je i uvijek će biti moj idol. O njemu ću prosuđivati na osnovu načina na koji se odnosio prema meni i kako je promijenio svijet na bolje. Budimo realni, pa on je u trenutku kada se to dogodilo bio daleko izvan prvih 100 igrača na svijetu i činilo se da je na zalasku", poručio je Roddick. (hina/metro-portal)

30.10.2009. 11:39:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh