« Sport
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
16. GRAND SLAM NASLOV

Federer osvojio Australian Open

Prvi tenisač svijeta osvojio je grand slam turnir Australian Open, nakon što je u današnjem finalu pobijedio Britanca Andyja Murrayja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Australian Open

,

Roger Federer

Roger Federer i dalje čvrsto stoji na vrhu svjetskog tenisa. To je dokazao osvajanjem prvog Grand Slam turnira sezone u Melbourneu, rekordnog 16. u karijeri.

U finalu je Federer morao svladati čovjeka koji ga je u međusobnim susretima u prošlosti redovito dobivao, ali kao i u finalu US Opena 2008. godine, Švicarac je pokazao da je jači od Andyja Murrayja kad je najvažnije.

Škot se jako mučio protiv našeg Čilića u polufinalu i tu je već bilo jasno da nije spreman za prvi veliki pehar u karijeri. Njegov defanzivni tenis protiv Federera nije mogao proći, pa je Murray izgubio s glatkih 3:0 u setovima. Pravi otpor pružio je tek u trećem u kojem je vodio 5-2, da bi na kraju u neizvjesnom tie-breaku izgubio 13-11 i tako prepustio titulu prvom igraču svijeta.

Federer je tijekom meča četiri puta oduzimao servis protivniku, imao nešto više neforsiranih pogrešaka ali i pregršt više izravnih poena, solidno je servirao i bio puno agresivniji tenisač na terenu. Meč je trajao dva sata i 40 minuta.

Federeru je ovo četvrti osvojeni Australian Open u karijeri. Osvajao ga je još i 2004., 2006. i 2007. godine. (hina/metro-portal)


31.01.2010. 13:27:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh