« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Federer još dva tjedna prvi igrač svijeta

Nakon više od 4 godine smjena prvaka ATP liste. Tron preuzima Rafael Nadal

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Roger Federer

,

Rafael Nadal

,

ATP

Švicarski tenisač Roger Federer, koji je četiri i pol godine držao prvo mjesto na ATP ulaznoj listi, još će dva tjedna biti prvi igrač svijeta, a 18. kolovoza će ga na prvoj poziciji zamijeniti Španjolac Rafael Nadal, koji je stigao do polufinala turnira iz Masters serije u Cincinnatiju.

Nakon što je hrvatski tenisač Ivo Karlović u 3. kolu turnira u Cincinnatiju pobijedio Rogera Federera, bilo je jasno da će Nadal zasjesti na prvo mjesto ATP liste. Da je osvojio turnir u Cincinnatiju Nadal bi već danas bio broj jedan svjetskog tenisa, a ovako će to ostvariti za dva tjedna.

Karloviću je plasman u polufinale Cincinnatija donio napredak od četiri mjesta i sada je 18. igrač svijeta, čime je izjednačio svoj najbolji renking iz travnja ove godine.

Roko Karanušić je također napredovao za četiri pozicije i nalazi se na 95. mjestu, što mu je najbolji renking u karijeri.

Mario Ančić, koji ponovno ima problema sa zdravljem, bolji je za jedno mjesto i sada je na 25. poziciji. Marin Čilić je ostao na 32. mjestu, a Ivan Ljubičić se spustio za četiri stepenice i nalazi se na 51. mjestu.

Osvajač turnira u Cincinnatiju Britanac Andy Murray bolji je za tri mjesta i sada je šesti igrač svijeta. (HINA/METRO)

04.08.2008. 19:35:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh