« Zagreb
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
COOL

Fašnik u Divljem srcu grada

Šetnjom kroz Divlje srce grada obitelji mogu upoznati mnogobrojne životinje koje žive maskirane

Fašnik u ZOO
Fašnik u ZOO (Arhiva)

Fašnik će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu, 13. veljače, te utorak, 16. veljače. Sva djeca koja na te dane dođu kostimirana, imat će slobodan ulaz.

Šetnjom kroz Divlje srce grada obitelji mogu upoznati mnogobrojne životinje koje žive maskirane.

Ljubičastoprsa goura svoju krunu nikada ne skida s glave, a tamno područje oko očiju na licu prstenastorepog lemura podsjeća na masku lopova. Marabu je impozantna ptica koja sliči dirigentu u fraku. Zebrasti miš obožava svoj prugasti uzorak koji ga razlikuje od drugih sitnih glodavaca. Krinka vijetnamske mahovinaste žabe je nevjerojatna. Kada se umiri, ta žaba zeleno-smeđe boje s bradavicama izgleda kao mahovina. Živi list je kukac koji oponaša list kako bi se zaštitio. Zelena pak nosata ljutica plijen promatra pretvarajući se da je lijana. Posebne moći ima tropasni pasanac. Taj se mali oklopnjak u slučaju opasnosti pretvara u kuglu.

S posebnim će zanimanjem čudesan životinjski svijet promotriti skupina učenika Veterinarske škole. Oni će Zoološki vrt posjetiti u utorak u 9 sati maskirani u tradicionalne fašničke likove među kojima su konji, volovi, vukovi i ptice. Te su maske učenici izradili nakon proučavanja fašničkih i pokladnih običaja. Posjet Zoološkom vrtu učenici pripremaju u sklopu Kulture turizma, projekta na kojem njihova škola surađuje s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Tijekom boravka u Vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati epidemioloških mjera.

Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 17 sati, a ulaz u Vrt je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.

11.02.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh