« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Fantastičan oporavak na Zagrebačkoj burzi

Nakon katastrofalnog početka tjedna, Crobex porastao 5 posto

Kretanja tržišta kapitala i kod nas su burna i neizvjesna
Kretanja tržišta kapitala i kod nas su burna i neizvjesna (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

Crobex

,

Burza

,

zagrebačka burza

Jučerašnji dan na Zagrebačkoj burzi dokazao je koliko burna i neizvjesna  mogu biti kretanja tržišta kapitala. Nakon drame koja je Burzu potresla u ponedjeljak i blagog oporavka u utorak, jučer je Crobex porastao gotovo pet posto. To je najveći rast u jednom danu u posljednje tri godine. Veći je porast zabilježen posljednji put početkom veljače 2005., kada je Crobex dobio na vrijednosti 7,63 posto.

Snažan rast tumači se velikom potražnjom za dionicom HT-a. Jučer je, naime, bio posljednji dan kada se kupnjom HT-a moglo računati na isplatu dividende u svibnju. Tako je tom dionicom ostvareno 48 od 130 ukupnih milijuna kuna trgovine, a cijena je porasla na 315 kuna.

PreokretPaniku je jučer na Zagrebačkoj burzi zamijenio val euforije, koji je doveo do dvogodišnjeg rekorda u rastu indeksa.   

Građevinari su mahom vratili gubitke, a najveći je dobitnik bila dionica IGH, koja je porasla za više od 18 posto. Dionice iz brodarskog sektora također su  značajno dobile na vrijednosti, pa je tako Atlantska plovidba porasla za više od deset posto.

Ina, koja je jučer bila druga po likvidnosti s više od deset milijuna kuna trgovine, jedina nije rasla koliko druge trgovanije dionice, pa je završila dan na cijeni od 2089 kuna. (METRO)

16.04.2008. 22:32:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh