« Film
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
FESTIVALI

Fantastic Zagreb Film Festival od 30. lipnja do 10. srpnja

Fantastic Zagreb Film Festival održat će se od 30. lipnja do 10. srpnja, a otvara ga na Ljetnoj pozornici Tuškanac danski psihološki triler "Posljednji klijent"

 Fantastic Zagreb Film Festival od 30. lipnja do 10. srpnja
Fantastic Zagreb Film Festival od 30. lipnja do 10. srpnja (Arhiva)
Više o

Fantastic Zagreb Film Festival

Ljubitelji znanstvene fantastike, trilera, fantasyja i horora moći će pogledati 44 filma, a osim na Ljetnoj pozornici Tuškanac, festival će se održavati i u Kinu Tuškanac te Muzeju iluzija.

Uz film otvaranja, nepredvidljiv i mračan psihološki triler "Posljednji klijent", u kojemu je klasičan odnos "detektiv-psihopat" okrenut naglavačke, na 12. izdanju festivala prikazat će se i "Izlijeganje", film najavljen kao jedan od najoriginalnijih fantasy horor filmova posljednjih godina, koji je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Sundance film festivalu.

Tu je i "Obiteljska večera", koji je svjetsku premijeru imao na upravo završenom Tribeca Film Festivalu, napet film opipljive psihološke horor atmosfere, u kojoj redatelj "balansira između dramske metaforike i punokrvnih žanrovskih obrazaca zadržavajući napetost koja nam stvara nelagodu duboko u kostima sve do samoga kraja".

Nadnaravni triler "Nevini" svjetsku je premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu, a kako se ističe u najavi, svojom napetom atmosferom, neočekivanim obratima i mračnom premisom gledatelja uvodi u svijet istinskog zla u nama.

Fantastic Zagreb Film Festival i ove je godine pripremio niz kultnih žanrovskih klasika poput filmova "Blade Runner", "Metropolis", "Ratovi Zvijezda: Nova nada", "Bliski susreti treće vrste", "Nosferatu", "Stvor" i "Oslobađanje".

Publika će uz cjelovečernje naslove na festivalu moći pogledati i bogat program kratkih filmova u Kinu Tuškanac te atraktivni filmovi virtualne stvarnosti u Muzeju iluzija.

26.06.2022. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh