« Svijet
objavljeno prije 7 godina
AKCIJA

Facebook uklanja lažne profile u Francuskoj zbog izbora

To je do sada najagresivniji potez Facebooka prema profilima koji predstavljaju kršenje odredbi korištenja, a dolazi tijekom usijane kampanje za predsjedničke izbore u Francuskoj

Uklanjaju se lažni profili
Uklanjaju se lažni profili (Arhiva)
Više o

Facebook

,

izbori u Francuskoj

,

lažni profili

,

lažne vijesti

Facebook je u Francuskoj uklonio 30.000  lažnih korisničkih računa u okviru kampanje te društvene mreže da zbog pritiska europskih vlada spriječi širenje lažnih vijesti, dezinformacija i propagande, javlja u petak Reuters.

To je do sada najagresivniji potez Facebooka prema profilima koji predstavljaju kršenje odredbi korištenja, a dolazi tijekom usijane kampanje za predsjedničke izbore u Francuskoj čiji se prvi krug očekuje za 10 dana.

Facebook je pod snažnim pritiskom europskih vlada diljem kontinenta koji prijete novim zakonima ukoliko Facebook ubrzo ne reagira i krene u borbu protiv ekstremističke propagande ili drugih sadržaja koji predstavljaju kršenje lokalnih zakona.

Uz Facebook, pritisak i na ostale društvene medije, poput Twittera, i YouTubea, uvelike je pojačan ne samo zbog izbora u Francuskoj već i Njemačkoj.

14.04.2017. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh