« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
OPA :)

Facebook pod istragom zbog kršenja zakona o monopolu

Tužitelji više od 30 saveznih država pripremaju istragu protiv Googlea zbog mogućeg kršenja zakona protiv monopola

Stislo ih sa svih strana...
Stislo ih sa svih strana... (Arhiva)
Više o

monopol

,

Facebook

,

istraga

Tužitelji nekoliko američkih saveznih država pokreću istragu o tome je li Facebook gušio konkurenciju i korisnike izlagao riziku, objavila je u petak državna odvjetnica New Yorka Letitia James.

"Pokrećem istragu protiv Facebooka kako bi se utvrdilo je li svojim potezima ugrožavao privatnost korisnika, ograničavao im pravo izbora ili povećavao cijene oglašavanja", napisala je James na Twitteru.

Dodala je da će u istragu uključiti tužitelji iz Colorada, Floride, Iowe, Nebraske, Sjeverne Karoline, Ohia, Tennesseea i Distrikta Columbije.

Dionice Facebooka odmah su pale za gotovo jedan posto.

Reuters i drugi mediji objavili su u utorak da tužitelji više od 30 saveznih država pripremaju istragu protiv Googlea zbog mogućeg kršenja zakona protiv monopola.

Tehnološki divovi, neke od najbogatijih i najmoćnijih tvrtki svijeta, suočeni su i s rastućom kontrolom Kongresa, saveznih agencija, a sada i državnih odvjetnika.

Američko ministarstvo pravosuđa u srpnju je objavilo da otvara široku istragu protiv glavnih tehnoloških kompanija s naglaskom na to jesu li gušile konkurenciju.

Vjeruje se da su mete istrage Google, Amazon i Facebook, a moguće i Apple.

Osim toga, savezna uprava za trgovinu pokrenula je svoju istragu protiv Amazona i Facebooka kojoj je cilj otkriti jesu li zlorabili svoju tržišnu poziciju u prodaji i na društvenim mrežama.

07.09.2019. 14:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh