« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PO ZAPOVIJEDI

Eurostarovi vlakovi u utorak se vraćaju u promet

Problem je bio u vrlo suhom i sitnom snijegu koji je ušao u motore vlakova, a za utorak ujutro najavljuje se novi snijeg

(Getty Images)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

vlakovi

,

Eurostar

,

Guillaume Pepys

Eurostar je najavio da će njegovi vlakovi velikih brzina u utorak ponovno početi prometovati povezujući Britaniju, Francusku, i Belgiju nakon trodnevne obustave veza koja je pogodila desetke tisuća putnika i razljutila francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Dužnosnici tvrtke Eurostar rekli su da su utvrdili problem koji je prouzročio obustavu, neuobičajeni suh i sitan snijeg koji je ušao u motore vlakova. No za utorak ujutro, kada bi vlakovi trebali opet krenuti, najavljen je nov snijeg.

Obustava prometovanja pogodila je i do 40.000 ljudi a televizije su prenosile slike putnika zatočenih na kolodvorima zbog čega je Eurostar izrazio "najdublje isprike" i obećao odštete.

Predsjednik Sarkozy je u ponedjeljak pozvao čelnika francuskih željeznica Guillaumea Pepysa u Elizejsku palaču i zapovijedio mu da ponovno pokrene Eurostarove vlakove rekavši da je stanje "neprihvatljivo za putnike". (hina/metro-portal)

21.12.2009. 22:27:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh