« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MILANOVIĆ PORUČIO

Europa je bitna, ali još bitnije je otvarati nova radna mjesta

Predsjednik SDP-a izjavio je večeras u Dnevniku Nove TV kako mu je optužnica protiv generala Ante Gotovine potpuno neprihvatljiva i da je riječ o političkoj inkriminaciji

Fotografija vijesti
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

Ante Gotovina

,

Europska unija

Milanović je podsjetio da je zbog optužnice protiv generale Ante Gotovine još Ivica Račan, kao tadašnji premijer i jedini od hrvatskih političara, pisao glavnoj tužiteljici Haaškoga suda Carli del Ponte. Napomenuo je da politička inkriminacija ne postoji u statutu Haaškoga suda pa tako, rekao je, general Gotovina ne može zato biti kriv. Zoran Milanović istaknuo je da se protiv takve političke optužnice treba boriti pravnim i političkim sredstvima.

Ocijenio je kako je Haaški sud napravio i dobre stvari jer je osudio mnoge ratne zločince. Milanović je niječno odgovorio na pitanje hoće li za Hrvatsku biti opasno ako inkriminacija "zajednički zločinački pothvat" uđe u presudu hrvatskim generalima dodavši da ćemo "živjeti i raditi drukčije".

Istaknuo je kako se ne želi "prepucavati s premijerkom Kosor koja je izjavila da nije ništa rekao na sjednici Nacionalnog odbora". Napomenuo je da je sastanak Nacionalnog odbora zatvoren sastanak te da "nije u redu o tome govoriti" te dodao da se je informirao o tome što će premijerka govoriti na tome sastanku, a premijerku izjavu ocijenio je kao "ogovaranje".

Kad je pak riječ o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, Milanović je istaknuo da je pri tomu važnija Hrvatska vod Europe. "Europa je jako važno sredstvo, ali je važnije da se konačno trgnemo iz ove letargije te da se počnu otvarati radna mjesta", rekao je Milanović dodavši kako ni EU nije rješenje ako "ne znate što ćete sami sa sobom".

Ustvrdivši kako je popis birača fikcija i falsifikat, Milanović je ocijenio da će vladajuća većina odlučiti što će biti s izbornim jedinicama. Napomenuo je kako će se boriti u Hrvatskome saboru protiv prekrajanja izbornih jedinica te dodao da se u toj borbi SDP neće povlačiti iz Sabora niti će povlačiti drastične poteze. "Čak i u takvim situacijama kada HDZ čini to što čini, treba poštovati institucije države", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.


10.04.2011. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh