« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PROJEKCIJE I RPEDAVANJA

ETNOFILm festival u Rovinju, najbolji filmovi i u Zagrebu

Uz filmove u konkurenciji te Retro program održat će se i radionica filmske montaže pod voditeljstvom afirmiranog umjetnika Ivana Dobrana

(ETNOFILm)
Više o

dokumentarni film

,

Rovinj

,

ETNOFILm festival

,

etnografski film

Od 8. do 11. travnja u Rovinju će se održati 2. ETNOFILm festival koji će ponuditi atraktivan pregled međunarodnog etnografskog i dokumentarnog filma.

Iako je riječ o mladom festivalu, već prvim izdanjem nametnuo se kao idealno komunikacijsko sredstvo za promociju međukulturalnog dijaloga i tolerancije. Stoga, ne čudi da je ove godine u samu konkurenciju festivala ušlo 18 filmova etnografske tematike.

Nagradna skulptura mladog rovinjskog umjetnika Nedima Brakovića biti dodijeljena najboljima u sljedećim kategorijama:

Najbolji film televizijske produkcije, Najbolji film kojega je autor/savjetnik na filmu etnolog/antropolog, Najbolji film kojega autor/savjetnik nije etnolog/antropolog te Najbolji studentski film.

Drugo izdanje ETNOFILm festivala, nastalog u organizaciji Etnografskog muzeja Istre, okuplja impresivan broj stručnjaka među kojima se posebno ističe dolazak Bernarda Suruguea koji je svojim radom potaknuo novi val francuskog filma.

Uz filmove u konkurenciji te Retro program održat će se i radionica filmske montaže pod voditeljstvom afirmiranog umjetnika Ivana Dobrana, u kojoj će sudjelovati polaznici iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Finalni radovi bit će predstavljeni u sklopu Festivala koji također podupire i njihovu distribuciju te korištenje u istraživačke, znanstvene i dokumentacijske svrhe.

ETNOFILm je jedini festival u Hrvatskoj koji uz promociju etnografskog filma posebnu pažnju posvećuje i edukaciji. Njegov cilj ujedno je okupljanje struke, ali i populariziranje etnologije, etnološkog filma i ostalih polja koja se bave proučavanjem i dokumentacijom kulture.

Sve projekcije i predavanja u sklopu ETNOFILm festivala su besplatni, a održat će se u Multimedijalnom centru u Rovinju. Najbolji filmovi će se tjedan dana nakon festivala prikazati u Zagrebu.

23.03.2010. 14:27:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh