« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PREDIZBORNI FOLKLOR

Etičko povjerenstvo: Šprajc "ne igra" za oporbu

Etičko povjerenstvo RH nije našlo dokaze za HDZ-ovu tvrdnju o povezanosti urednika HTV-a i sudionilka izbora

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

izbori

,

HRT

,

Zoran Šprajc

Nema dokaza za tvrdnju HDZ-a da je komentar urednika HTV-a Zorana Šprajca u nedjeljnom Dnevniku HTV-a bio povezan s bilo kojim sudionikom izbora, utvrdilo je danas etičko povjerenstvo RH a prenosi Hina.

HDZ je Povjerenstvu u srijedu uputio dopis u kojem tvrdi da je Šprajc u komentaru bio tendenciozan i da ga je koordinirao s nepoznatim akterima SDP-a.

Šprajc je, naime, najavljujući prilog o GONG-ovoj izjavi o utrošenom novcu prvog dana izborne kampanje i HDZ-ovom priopćenju da su iznesene netočne informacije, izjavio "omjeri, ustvari, pokazuju isti rezultat. I kad mu je najteže, HDZ troši najviše".

Etičko povjerenstvo, koje je razmatralo HDZ-ov dopis, ustvrdilo je da nema dokaza za tvrdnju o povezanosti Šprajca s bilo kojim sudionikom izbora u svezi njegovog komentara u Dnevniku.

Međutim, Povjerenstvo napominje da se od HRT-a u predizborno vrijeme očekuje neutralnost prema svim sudionicima izbora u skladu s Izbornim etičkim kodeksom.

HDZ je u srijedu priopćio da je njegov Izborni stožer Šprajca prijavio Etičkom povjerenstvu, Agenciji za elektroničke medije i Programskom vijeću HRT-a zbog neprofesionalnog i neetičnog novinarstva, prosvjedovajući zbog načina na koji se HTV upleo u izbornu utrku svrstavajući se na jednu stranu.

HDZ je zaključio da se Šprajc u pripremi priloga koordinirao i dogovarao s nepoznatim akterima iz SDP-a, ustvrdivši da je fraza koju je Šprajc plasirao kao svoju zapravo izjava neimenovanog predstavnika SDP-a koji je za jedne novine rekao "ionako su važni omjeri, a oni pokazuju da HDZ, kad mu je najteže, najviše troši".

25.11.2011. 21:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh