« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
BEBIĆEVA AVANTURA

Erupcija nije zaustavila Bebića da se iz Japana vrati u Lijepu našu

POGLEDAJTE VIDEO - Predsjednik Sabora smatra da je Josipović morao otići na pogreb Lecha Kaczynskog

(Bruno Konjević/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

Luka Bebić

,

Josipović isprika

,

vulkanska prašina

,

Island erupcija

Ustavom je definirano tko vodi i sukreira vanjsku politiku i toga se treba držati, rekao je danas u Saboru predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, komentirajući na zahtjev novinara zategnute odnose između Banskih dvora i Pantovčaka u vezi nedavnog istupa predsjednika Republike Ive Josipovića za posjeta Bosni i Hercegovini.

Dodao je da sinoć stigao iz službenog posjeta Japanu i da nije upoznat sa svim pojedinostima, no da može reći da vanjsku politiku vodi Vlada i da je sukreira s predsjednikom Republike.

Bebić je također rekao kako nije na njemu da daje ocjene o nečijoj politici, ali da svaki zločin treba osuditi bez obzira o kome se radi, te da bi se on osobno svakako savjetovao o političkim stajalištima koja će iznijeti.

Kad se razgovara o krupnim pitanjima, treba uskladiti stajališta, rekao je Bebić, dodavši da sukreiranje znači dogovor i da treba razgovarati.

U vezi s hrvatskom politikom prema BiH u ratnom razdoblju, rekao je da među mnogim primjerima može navesti onaj bihaćke enklave iz 1995. Tada je bilo opkoljeno stotine tisuća ljudi i prijetilo je ponavljanje srebreničke tragedije da Hrvatska nije reagirala, kazao je Bebić.

Osvrćući se na nedolazak hrvatskog predsjednika Ive Josipovića na ispraćaj Lechu Kaczynskog, rekao je kako je Josipović pogriješio:

Bebić je ispričao novinarima kako je saborska delegacija iz Japana zbog problema u zračnom prometu nakon erupcije vulkana na Islandu putovala gotovo 24 sata i u Zagreb stigla sinoć oko 21,30 sati.

19.04.2010. 13:24:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh