« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
uspješna tvrtka

Ericsson Nikola Tesla obilježio 60. godišnjicu

Kompanija je postala primjer dobre organiziranosti zahvaljujući stabilnom poslovanju

(Davor Pongračić/Cropix )
Više o

Stjepan Mesić

,

Ericsson Nikola Tesla

,

Ivan Šuker

,

Gordana Kovačević

Kompanija Ericsson Nikola Tesla obilježila je večeras 60 godina rada, a predsjednica Uprave kompanije Gordana Kovačević istaknula je na svečanosti kako vjeruje da će kompanija i zaposlenici spremno dočekati i odgovoriti na sve buduće izazove.

Podsjetila je da je Ericsson Nikola Tesla najveći hrvatski izvoznik znanja, koji 70 posto prihoda ostvaruju na inozemnim tržištima. Kompanija je u proteklih 60 godina poslovala stabilno, a njen razvoj tekao je pravolinijski.

Izazovima novog vremena kompanija odgovara brzim strateškim prilagodbama, trudi se upravljati promjenama i resursima, a zahvaljujući stabilnom poslovanju postala je sinonim dobre organiziranosti.

"Mi danas odgovaramo izazovima našeg vremena i zato moramo voditi, a ne slijediti", kazala je predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla.

Svečanosti je bio nazočan i predsjednik Republike Stjepan Mesić koji je istaknuo da, kada bi bilo više kompanija kao što je Ericsson Nikola Tesla, Hrvatska bi prije ostvarila svoj cilj, a to je biti zemlja znanja.

Naglasio je da Hrvatska treba savladati probleme pred kojima se nalazi.

"Jedan dio problema je naš domaći uradak, a jedan dio problema je uvezen i na njega nismo mogli utjecati. Na recesiju nismo mogli utjecati, ali se moramo prilagođavati, moramo proizvoditi, moramo izvoziti", rekao je Mesić.

Ponovio je kako Hrvatska mora od "zemlje uvozne privrede postati zemlja izvozne privrede".

Čestitajući obljetnicu Ericsson Nikole Tesle ministar financija Ivan Šuker je kazao da u njoj ima simbolike jer je premijerka Jadranka Kosor danas u Stockholmu potpisala važan dokument za budućnost Hrvatske, te kako se nada da će biti uspješan kao što je to Ericsson Nikola Tesla.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla dio je švedske grupacije Ericsson, a zapošljava 1.650 radnika. (hina/metro-portal)

05.11.2009. 06:09:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh