« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
makljaža u brinju

Epilog tučnjave Bad Blue Boysa i Torcide

Bad Blue Boy kojem je slomljena lubanja srećom nije u životnoj opasnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

Torcida

,

BBB

,

masovna tučnjava

,

Brinje

Na autocesti A1, na odmorištu Brinje, sukobilo se više od stotinu pripadnika Torcide i Boysa. Splićani su putovali prema Rijeci, gdje je Hajduk igrao derbi protiv Rijeke, dok su navijači Dinama krenuli za Zadar. Neki su ipak propustiti utakmicu.

"Došlo je do masovne tučnjave navijača, daljnji sukob spriječili su policajci pucnjevima u zrak. Privedeno je više osoba", bile su prve potvrde iz PU ličko-senjske.

Prema službenim informacijama, policija je privela 51 osobu, a uspostavljena je i hitna suradnja s okolnim policijskim upravama jer se dio navijača razbježao te je za njima trajala potjera tijekom nedjelje.

Glasnogovornica PU ličko-senjske Kristina Maoduš potvrdila je Indexu da su tijekom incidenta ozlijeđene dvije osobe, navijači Dinama: jedan 25-godišnji navijač dobio je udarac u glavu i nagnječenje mozga te su liječnici strahovali za njegov život, dok je 33-godišnjak zaradio posjekotinu i prijelom noge. Lakše ranjeni navijač je, neslužbeno se doznaje, pušten kući nakon sanacije potkoljenične kosti, a doznaje se da se radi o jednom od bivših vođa Boysa, Goranu Hajdukoviću - Čupku.

Privedeni navijači i izgrednici danas ujutro su uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima dovedeni sucu Prekršajnog suda u Otočcu. Osim toga, 31 pripadnik navijačke skupine Torcide dobio je i obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz čl. 139. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Teško ozlijeđeni 25-godišnjak prebačen je hitno iz Ogulina u riječku bolnicu na odjel neurokirurgije, s otvorenim prijelomom lubanje u predjelu čeone kosti. Špekuliralo se da je ozljedu zadobio uslijed pucnjave, no liječnici sugeriraju da se radi o udarcu vrhom bejzbol palice.  Liječnici su se tijekom noći borili za njegov život, a stanje mu je jutros stabilno. Probudio se, jede, govori i neće imati trajne posljedice po svoje zdravlje.

Tijekom večeri, u ogulinsku je bolnicu dovezen i treći ozlijeđeni iz Brinja. Radi se o  22-godišnjaku koji je stigao prepun hematoma i s iskočenim zglobom koljena.

Iako je brojčanost navijača u okršaju sugerirala da je riječ o dogovorenoj tučnjavi, Index.hr iz krugova bliskih BBB-ima doznaje da dogovora ipak nije bilo. Navijači su bili na suprotnoj strani autoceste, a pretrčavanjem traka ugrozili su i sigurnost putnika. Među rekvizitima su se našle bejzbol palice, stolice i stolovi. Kako nesluženo doznajemo, uništen je dio Ininog inventara poput ulaznih vrata, a oštećeno je i nekoliko automobila.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje se odnose na ozljeđivanje trojice pripadnika navijačke skupine BBB-a i jednog policijskog službenika.

24.08.2009. 12:56:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh