« Svijet
objavljeno prije 3 godine
COOL

Englezi će se moći testirati - besplatno

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da je testiranje prijeko potrebno kako se ne bi ugrozio dosadašnji uspjeh britanske kampanje cijepljenja i postupno popuštanje mjera

Sjajna ideja
Sjajna ideja (Arhiva)
Više o

Boris Johnson

,

Pfizer

,

AstraZeneca

,

besplatno testiranje

Besplatno testiranje brzim testovima dosad je bilo dostupno samo najranjivim skupinama u pandemiji koronavirusa.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da je testiranje prijeko potrebno kako se ne bi ugrozio dosadašnji uspjeh britanske kampanje cijepljenja i postupno popuštanje mjera.

"Pošto nastavljamo činiti dobar napredak u našem programu cijepljenja i uz naš plan opreznog popuštanja mjera koje je u tijeku, redovito brzo testiranje još je važnije kako bismo bili sigurni da se ti napori neće potratiti", priopćio je Johnson.

"Zato sada nudimo besplatne brze testove za sve u Engleskoj", najavio je britanski premijer i poručio građanima da će to pomoći "kako bismo opet mogli viđati voljene osobe i činiti stvari u kojima uživamo."

Tvrtke s više od 10 zaposlenika moći će zatražiti brze testove za svoje radnike, a redovito testiranje nastavit će se i u školama. Pojedinci će se moći testirati u lokalnim centrima za testiranje ili naručiti test na kućnu adresu.

Britanija je dosad cijepila više od polovice odraslih AstraZenecom i Pfizerom, a otvaranje škola u ožujku nije dovelo do porasta zaraza unatoč pojačanom testiranju.

Johnson bi u ponedjeljak trebao predstaviti planove za pokretanje gospodarstva i nova pravila za ulazak u zemlju.

Dok se većina Europe ponovno zatvara zbog porasta zaraza koronavirusom, britanski premijer trebao bi iznijeti novosti o planu postupnog popuštanja mjera idućih mjeseci.

Ujedinjeno Kraljevstvo teško je pogođeno u pandemiji i s gotovo 127.000 žrtava covida-19 ima peti najveći broj mrtvih u svijetu iza Sjedinjenih Država, Brazila, Rusije i Indije.

05.04.2021. 18:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh