« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Energetska povelja

Potpisivanjem Povelje Grad Zagreb se uključuje u programe primjene energetske učinkovitosti i zaštite okoliša
Potpisivanjem Povelje Grad Zagreb se uključuje u programe primjene energetske učinkovitosti i zaštite okoliša
Više o

Milan Bandić

,

Yuri Afanasiev

,

UNDP

,

energetska povelja

Gradonačelnik Milan Bandić i stalni predstavnik UNDP-a u RH Yuri Afanasiev potpisali su, 28. ožujka, Energetsku povelju i Pismo namjere o suradnji na provedbi Projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u RH što ga provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s UNDP-om.

Provedba Projekta odvijat će se tijekom sljedeće dvije godine na temelju Plana provedbe čiji su glavni ciljevi poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje troškova za energiju, planiranje energetike i održivo gospodarenje resursima na lokalnoj i regionalnoj razini, smanjenje emisije štetnih plinova u atmosferu i poticaj poduzetništvu.

Gospodarski razvojGlavni ciljevi Projekta su poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje troškova za energiju, planiranje energetike i održivo gospodarenje. 

Gradonačelnik napominje da je potpisivanjem pisma namjere, Energetske povelje i davanjem Izjave o politici energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša, Grad istaknuo strateško opredjeljenje i ciljeve odgovorne uprave na programu primjene energetske učinkovitosti. (DM) 

31.03.2008. 01:30:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh