Metro-portal.hr

objavljeno 31.03.2008. 01:30:10

Energetska povelja

Potpisivanjem Povelje Grad Zagreb se uključuje u programe primjene energetske učinkovitosti i zaštite okoliša
Potpisivanjem Povelje Grad Zagreb se uključuje u programe primjene energetske učinkovitosti i zaštite okoliša

Gradonačelnik Milan Bandić i stalni predstavnik UNDP-a u RH Yuri Afanasiev potpisali su, 28. ožujka, Energetsku povelju i Pismo namjere o suradnji na provedbi Projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u RH što ga provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s UNDP-om.

Provedba Projekta odvijat će se tijekom sljedeće dvije godine na temelju Plana provedbe čiji su glavni ciljevi poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje troškova za energiju, planiranje energetike i održivo gospodarenje resursima na lokalnoj i regionalnoj razini, smanjenje emisije štetnih plinova u atmosferu i poticaj poduzetništvu.

Gospodarski razvojGlavni ciljevi Projekta su poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje troškova za energiju, planiranje energetike i održivo gospodarenje. 

Gradonačelnik napominje da je potpisivanjem pisma namjere, Energetske povelje i davanjem Izjave o politici energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša, Grad istaknuo strateško opredjeljenje i ciljeve odgovorne uprave na programu primjene energetske učinkovitosti. (DM) 

31.03.2008. 01:30:10
http://metro-portal.hr/energetska-povelja/5114/