« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
RASISTIČKO VRIJEĐANJE

Emre "zaradio" dvije utakmice kazne zbog rasizma

Emre je priznao kako je tijekom ogleda između Fenera i Trabzonspora verbalno napao Zokoru, no tvrdi kako nema govora o rasizmu

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

Fenerbahçe

,

rasizam

,

Emre Belozoglu

Zbog rasističke uvrede upućene tamnoputom igraču Trabzonspora Didieru Zokori veznjak turske nogometne reprezentacije i Fenerbahčea Emre Belozoglu suspendiran je na dvije utakmice, odlučio je turski nogometni savez, prenosi Hina.

Savez je kaznio Emrea samo nekoliko sati nakon što je vodstvo Trabzonspora podnijelo civilnu tužbu protiv turskog reprezentativca. Turski mediji navode kako je Trabzonspor zahtjevao da se Emreu sudi u okviru zakona o huliganizmu koji oštrim mjerama kažnjava rasne ispade na sportskim terenima. Kazna koja se može izreći za uvredu na rasnoj osnovi prema tom zakonu može iznositi i do godinu dana zatvora.

Emre je priznao kako je tijekom ogleda između Fenera i Trabzonspora verbalno napao Zokoru, no tvrdi kako nema govora o rasizmu.

"U turskoj kulturi nema mjesta za rasizam - to je grijeh. Ako u meni postoji i zrnce rasizma, neka mi Alah iščupa srce iz grudi," kazao je Emre na novinarskoj konferenciji, te dodao: "Nisam se Zokori obratio rasističkim riječima. Dobacio sam mu nešto što sam naučio u Engleskoj, što također smatram neprimjerenim," dodao je.

Emre je član Fenerbahčea od 2008. godine, a prije toga je igrao za Newcastle United, Inter i Galatasaray.

20.04.2012. 11:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh