« Znanost
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
WOW!

Elon Musk predstavio superbrzi tunel

Već dio putovanja možete se voziti bez zaustavljanja 240 kilometara na sat, a usporavate tek na izlazu... kaže Musk

Musk se bacio na - tunele
Musk se bacio na - tunele (The Boring Company)
Više o

tunel

,

Elon Musk

,

Boring Company

Elon Musk predstavio je superbrzi podzemni tunel u Los Angelesu koji bi trebao omogućiti brži prijevoz od metroa. Musk je pokazao i autonomna vozila za prijevoz tunelom.

Milijarder Elon Musk bio je frustriran neprestanim i nepodnošljivim prometnim gužvama u Los Angelesu. Tražio je revolucionarno i futurističko rješenje i tvrdi da ga je pronašao u podzemnim tunelima kojima će automobili juriti do 240 kilometara na sat. Kako bi to demonstrirao, iskopao je tunel dugačak 3 kilometra kojim se za početak provozao 60-ak kilometara na sat u svom električnom automobilu Tesla.

Već dio putovanja možete se voziti bez zaustavljanja 240 kilometara na sat, a usporavate tek na izlazu. Automatski prelazite iz jednog u drugi tunel. To je kao 3D sustav podzemnih autocesta, objašnjava Musk.

Na podvozju automobila ugrađivat će se dodatni kotači prilagođeni za vožnju u tunelu u koji se spuštaju dizalima.

Elon Musk kaže da nesnosne gužve uništavaju ljudsku dušu i dovode ga do ludila. Zato u podzemnim tunelima neće biti frustracija i beskrajnih zastoja, a vozači neće upravljati posebno dizajniranim automobilima, već će cijeli posao odrađivati automatski pilot i spriječiti prometne nesreće.

Ako možete kopati u Los Angelesu, kaže vizionar, možete bilo gdje - granice više ne postoje. Možete imati koliko god želite tunela i prilično sam siguran da se neće svi iz SAD-a preseliti u Los Angeles, ali doslovno možete sagraditi dovoljno tunela da prevezete svakoga iz SAD-a u Los Angeles.

Muskova tvrtka Boring Company čeka izdavanje posljednjih dozvola, a za nekoliko mjeseci stanovnicima drugog po veličini grada u SAD-u ponudit će besplatnu vožnju u budućnost. 

19.12.2018. 16:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh