« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
PAZITE SE!

Ekstremno niske temperature u cijeloj Hrvatskoj

Ledeni val ne popušta, pa je tako jutros najhladnije bilo u Osijeku, čak -21 stupanj, a prognoza za danas nije pretjerano optimistična

Snijeg i led - do daljnjega
Snijeg i led - do daljnjega (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

prognoza vremena

,

stanje u prometu

Zbog vala hladnoće i danas je na snazi crveno upozorenje Meteoalarma. Dok je ovih dana upozorenje vrijedilo samo za obalu, danas je crveni alarm upaljen i za područje Slavonije.

U 7 sati u Slavonskom Brodu izmjereno je -19.9 stupnjeva Celzijevih, a u Osijeku -18 stupnjeva. U Zagrebu je izmjereno -8.2 stupnja, u Splitu -4.5 stupnja, a u Dubrovniku -6 stupnja.

U većini krajeva unutrašnjosti će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo snijega. Na Jadranu umjerena, ponegdje i jaka bura i tramontana, još mjestimice s olujnim udarima, osobito na jugu. Najviša dnevna temperatura od -7 do -3, na Jadranu od -1 do 4 °C.

Što se tiče prometa, autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državne ceste DC1 između Karlovca i Splita te stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona (zbog blagdana Sveta tri kralja) na važnijim državnim cestama u priobalju bit će u danas, 08. siječnja, od 12 do 23 sata. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana ne vrijedi.

Kolnici su vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg pada mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog loših vremenskih uvjeta za sav je promet zatvorena državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

u Lici i Zadarskoj županiji:

· DC25 Korenica-Gospić-Karlobag,

· DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA - g.ž.LS),

· DC50 Gračac-Štikada,

· DC52 Špilnik-Korenica,

· DC218 GP Užljebić-Dobroselo,

• ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević, sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije.
08.01.2017. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh