« Film
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ARMIE HAMMER

Ekskluzivni intervju s glumcem iz filma o Facebooku

"Istina je relativna", smatra Armie Hammer, glumac koji utjelovljuje blizance Winklevoss koji tvrde da im je Mark Zuckerberg ukrao ideju o Facebooku

Armie Hammer
Armie Hammer (Getty Images)
Više o

Facebook

,

Mark Zuckerberg

,

favorizirana djeca

,

Cheikh Lô

Armie Hammer suočio se s poprilično zanimljivim glumačkim izazovima u sklopu filma „Social Network" (hrv. Društvena mreža). Igrajući uloge Camerona i Tylera Winklevossa, blizanaca koji tvrde da im je Mark Zuckerberg ukrao ideju za Facebook, Hammer izgovara neke od ponajboljih rečenica iz scenarija - i ujedno se u većini scena svađa sam sa sobom. Metro ga je uhvatio u klubu Harvard kako bi s njim porazgovarao o radu s Davidom Fincherom, o činjenicama i špekulacijama i fotografijama s Facebooka.

Kada upadnete u projekt u kojem je za scenarij odgovoran Aaron Sorkin i kojeg režira David Fincher, što čovjeku prolazi kroz glavu?

Gotovo da morate pokušati ne razmišljati o tome jer bi vam moglo postati previše za podnijeti.  Razmišljati o činjenici da radite s Fincherom i to u dvije uloge, ako se pojavite s tom dozom tjeskobe, izvedba vam neće biti jednaka. Zaista smo morali vjerovati Finchu i zaboraviti na to da je on Fincher i jednostavno činiti sve što nam kaže. On je jednostavno jedno od najinteligentnijih ljudskih bića u čijem sam društvu bio, točka. A bio sam oko mnogo zanimljivih ljudi, znate?

Kakav Vam je bio odnos s kolegama glumcima s kojima ste radili?

Pomislili biste da kad imate toliko mladih glumaca na okupu svi bi oni imali sklonost razmišljanjima poput 'Samo se želimo zabaviti. Želimo se igrati. Samo idemo na zabave i bit ćemo neodgovorni!' Ali to uopće nije bio slučaj.

>> Kontroverzni film o Facebooku i Marku Zuckerbergu stiže u kina

Fincher je u svima budio strast i svi su davali najbolje od sebe, a to je potaklo i ostale da daju najbolje od sebe jer ne bi bilo poželjno da budete jedini koji zaostaje, znate. No uopće nije bilo natjecateljski raspoloženih egoista što me je, iskreno govoreći, šokiralo.

Pravi blizanci Winklevoss bili su na premijeri filma. Jeste li ih upoznali prije snimanja?

Upoznao sam ih kasnije. I zaista mi je drago da ih nisam upoznao prije jer bih se osjećao kao da sam u iskušenju da imitiram te momke koje u biti uopće ne poznam. Više poznajem likove iz scenarija nego stvarne momke.

I? kakva je bila njihova reakcija na film?

Koliko se meni čini, bila je pozitivna. Znate, iskreno mislim da su sretni što se čula i njihova strana priče.

Gostujući na Oprah Showu, Mark Zuckerberg se na film osvrnuo kao na proizvod fikcije. Smatrate li ga Vi možda istinitom pričom?

Prvo i prvo, kazao bih sljedeće - da sam ja Mark Zuckerberg sigurno bih odigrao karte tako da prikažem film kao fikciju. Mislim, uopće me ne iznenađuje da je rekao baš to.  Smatram li da film nije djelo fikcije? Pa... Da! Ali u smislu da je istina relativna. Tako je svakom od likova kojih se ona tiče; svatko do njih govori istinu i to je njihova istinita priča. Međutim, publika je ta koja mora uzeti u obzir sva tri viđenja i na neki način odrediti što će misliti i vjerovati.

U jednoj sceni Jesse Eisenberg nosi majicu s natpisom Arm&Hammer. Jeste li unaprijed znali da će to biti tako?

Ne, nisam. Zato sam, kad sam prvi put pogledao film, pomislio 'Oh, moj bože, pa to je baš smiješno'. No to nije imalo nikakve veze niti sa mnom niti mojom obitelji. U biti, za sve je kriva žena zadužena za odjeću - jer jednom kad stavite fotografiju na Facebook, ona je na Facebooku i ne miče se - ona je skinula na tisuće fotografija ovih momaka.

>> Facebook je plagijat

I na taj je način bila u mogućnosti ponovo napraviti sve i jedna odjevni predmet s njih. Tako da kad vidite odjeću koju likovi u filmu nose znajte da je to tako jer su u jednom trenutku u stvarnom životu fotografirani kako je nose. Tako je Mark Zuckenberg jendom prilikom fotografiran kako nosi majicu s natpisom Arm&Hammer. Kako je svijet malen! Ispada kao da sam ja stvoren za ulogu u ovom filmu.

Piše: Ned Ehrbar/MWN
28.09.2010. 17:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh