« Ekosfera
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Skup eko vozila u Zagrebu

Prvi međunarodni skup ekoloških vozila sljedeći tjedan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Greenergo)
Više o

Davor Pavuna

,

Greenergo

,

Svemir Vranko

,

Luka Rocco

GREENERGO - 1. međunarodni skup ekoloških vozila bit će održan 25. i 26. svibnja 2009. godine u Zagrebu, u organizaciji Udruge GREENERGO.

Uz dolazak eko vozila iz Hrvatske i EU, službeni program GREENERGO - 1. međunarodnog skupa ekoloških vozila obuhvatit će, među ostalim, i izlaganja stručnjaka Mathiasa Koechla, video obraćanje dr. Davora Pavune, prezentaciju prvog moguće serijski proizvedenog električnog automobila u Hrvatskoj tvrtke DOK-ING, projekciju filma "Who killed the electric car?"/"Tko je ubio električni auto?" te koncertni nastup grupa "Naš mali Afro Bend" i  "Zemljani".

U dva dana trajanja, skup će okupiti goste i sudionike iz Hrvatske i Europe, s ciljem da približi stanovnicima Hrvatske potrebu uvođenja ekoloških prijevoznih sredstava i predstavi proizvođače zelenih tehnologija iz zemlje i svijeta te njihova najnovija dostignuća iz područja ekološki prihvatljivih tehnologija za korištenje obnovljivih izvora energije. Ekološka vozila bit će moguće vidjeti na Trgu bana Josipa Jelačića, a izlaganja i predavanja poslušati u Europskom domu.

- Ovo je prvi susret takve vrste u Hrvatskoj i vjerujemo da će naš skup svake godine rasti u broju i kvaliteti izloženih vozila. Sretni smo da postoje entuzijasti - samograditelji koji su se odlučili pretvoriti svoje automobile u ekološke i da će se neki od njih pojaviti na glavnom zagrebačkom Trgu, poručio je Svemir Vranko, glavni tajnik udruge GREENERGO.

Specijalni gost ovog događaja bit će Matthias Koechl, austrijski ekspert za električne automobile i predsjednik Zelenih iz Klagenfurta, koji u Hrvatsku dolazi u  električnom vozilu, a koje će ovom prilikom, uz  stručno predavanje, predstaviti zagrebačkoj publici. Okupljenima će se putem videa obratiti i dr. Davor Pavuna, svjetski priznati hrvatski fizičar i savjetnik za energetiku pri administraciji američkog predsjednika Obame, dok će Igor Jurić iz zagrebačke tvrtke DOK-ING predstaviti zanimljivi projekt „Na putu do prvog hrvatskog električnog automobila"; o prvom moguće serijski proizvedenom električnom automobilu u Hrvatskoj.

Skupu će pridonijeti i projekcija filma "Who killed the electric car?"/"Tko je ubio električni auto?"o postanku i prestanku GM-ovog projekta električnog auta EV1 u devedesetima, te GREENERGO party u sklopu kojega će u klubu Purgeraj nastupiti grupe "Naš mali Afro Bend" i "Zemljani" uz plesni performance Irje Kren, plesnu grupu „Dyalli" i show s vatrom Aleksandre Milisavljević.

- Naša udruga ima za primarni cilj utjecati na svijest pojedinca o važnosti uvođenja i upotrebe ekološki prihvatljivih izvora energije, a samim time i pokrenuti građansku inicijativu za uvođenje zakona i gospodarskih reformi koje bi omogućile jeftinu i čistu eksploataciju te distribuciju električne energije i njenu primjenu u razvoju novih prometnih mogućnosti - izjavio je Luka Rocco, predsjednik Udruge GREENERGO.

PROGRAM GREENERGO - 1. MEĐUNARODNI SKUP EKOLOŠKIH VOZILA, Zagreb

ponedjeljak, 25.05. 2009.

17:00h Trg bana Josipa Jelačića - dolazak eko vozila iz Hrvatske i EU na Trg bana Jelačića,

nastup grupe „ Samba ispod volte", Senj

19:30h Europski dom, Jurišićeva 1/1, Zagreb - video obraćanje, dr. Davor Pavuna, izlaganje Matthiasa Koechla, prezentacija Igora Jurića, predstavnika tvrtke DOK-ING, „Na putu do prvog hrvatskog električnog automobila" i prikazivanje filma "Who killed the electric car?"/"Tko je ubio električni auto?"       

22:00h klub Purgeraj, park Ribnjak 1 - GREENERGO party; nastup grupa "Naš mali Afro Bend" i "Zemljani", plesni performance Irje Kren, nastup plesne grupe „Dyalli"  i show s vatrom Aleksandre Milisavljević

utorak, 26. 05. 2009.

10:00h Prolazak ekoloških vozila kroz grad uz službenu pratnju do Tehničkog muzeja, izlaganje vozila i posjet stalnoj postavi Muzeja.

12:00h Završetak skupa.

OKRUGLI STOL "I GRAĐANI ODLUČUJU - ZA BOLJI I ČISTIJI PROMET U ZAGREBU!"

Uz GREENERGO - 1. međunarodni skup ekoloških vozila, 25. svibnja u Zagrebu bit će održano još jedno zanimljivo događanje -  okrugli stol "I građani odlučuju - za bolji i čistiji promet u Zagrebu!". Okrugli stol organiziraju Europski dom i partneri u projektu CIVITAS ELAN, a s ciljem informiranja stručne i zainteresirane javnosti o mogućnostima uključivanja u procese donošenja odluka na razini Grada Zagreba kako bi se pronašla kvalitetnija prometna rješenja u Gradu te povećala sigurnost građana u prometu. Početak je zakazan za 17 sati.

18.05.2009. 16:17:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh