« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
ŠESTI PUT

Ekipe Cambridgea i Oxforda 8. svibnja veslaju u Splitu

Split je jedini grad u svijetu u kojem osmerci Oxforda i Cambridgea međusobno odmjeravaju snage osim u Londonu

(Getty Images)
Više o

veslanje

,

Gunnar Peterson

,

Haiti kolera

,

Svjetski kup u skijanju

,

Levi

Veslačke ekipe osmeraca Oxforda i Camridgea, koje se 156 godina međuasobno natječu u napoznatijoj svjetskoj veslačkoj utrci na Temzi, u iduću subotu, 8. svibnja, po šesti će puta za redom sudjelovati na Međunarodnoj regati regati osmeraca koja se u Splitu održava u sklopu proslave Sv. Dujma, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Organizacijskog odbora međunarodne veslačke regate Sveti Duje.

Split je jedini grad u svijetu u kojem osmerci Oxforda i Cambridgea međusobno odmjeravaju snage osim u Londonu, te se njihovo sudjelovanje na regati Svetog Duje u Splitu smatra i njihovim međusobnim uzvratom ovih dvaju engleskih posada nakon utrke "The Boat Race" na Temzi. Na ovogodišnjoj 156. utrci pobijedio je Cambridge.

Osim osmeraca Oxforda i Cambridgea na međunarodnoj veslačkoj regati Sveti Duje, kako je službeno najavljeno, sudjelovat će i svučilišni osmerci iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske i Italije.

Za boravka u Splitu, veslači osmeraca Oxforda i Cambridgea će se u ponedjeljak, 10. svibnja, na Bačvicama okušati u jedinstvenom splitskom sportu - piciginu. Za nedjelju, 9. svibnja, najavljena je revijalna utrka triju posada sastavljenih od veslačkih legendi Oxforda, Cambridgea i Splita.

Za posadu legendi Oxforda nastupit će i dvojica veslača hrvatskih korijena - Luka Grubor i Ante Kušurin. Oni su na današnjoj konferenciji za novinare izjavili kako su sretni što će ponovno veslati u Splitu.

Legenda posade Splita Igor Boraska je izjavio kako će nastupi aktualnih veslača Oxforda i Cambridgea te njihovih i splitskih legendi biti spektakularni. (hina/metro-portal)

03.05.2010. 20:09:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh