« Zagreb
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
AKC

Edukacijski program AKC-a za lipanj i srpanj

Raionica se održava u sklopu Programa Autonomnog kulturnog centra i financirana je od Mdinistarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu

Cijeli niz radionica
Cijeli niz radionica (Arhiva)
Više o

AKC Medika

,

edukacije

Autonomni kulturni centar Attack, poziva Vas na prijave za radionice izrade afričke maske, mapiranja i vj-inga i izrade i dizajna plakata za djecu. Radionice će se održati tijekom lipnja i srpnja u prostorima udruge, AKC Medika u slijedećem rasporedu:

Mala kulturna scena - radionica dizajna plakata (za djecu) - subota, 27.06.2020 u 11:00

Radionica izrade afričke maske - subota 27.06.2020 u 16.00

Radionica mapiranja i vj-inga - 06 -10.srpnja 2020. u 17.00

Sve radionice su besplatne uz obaveznu prijavu.

MALA KULTURNA SCENA - RADIONICA DIZAJNA PLAKATA

Galerija Siva, Pierottijeva 11

subota, 27.06.2020 u 11:00

PRIJAVE SU OBAVEZNE na: kazaliste.tripstih@gmail.com

Mala Kulturna Scena ponovo je u igri.
U ovom ljetnom valu odlučili smo se za dizajnersku top radionicu za djecu i mlade.

Radionica DIZAJNA PLAKATA

Sastojat će se od tri dijela u kojima ćemo proučavati, razgovarati i na kraju stvoriti vlastiti tematski plakat. 

Razgovarati ćemo o tome što je dizajn i zašto je neki plakat dobar.
Gledat ćemo neka poznata djela i analizirati ih.
Stvorit ćemo svatko svoj plakat prema zadanim elementima od raspoloživih materijala!
Plakate ćemo izložiti na predstojećem Festivalu Grafoskopa 2020.
Poželjno je da su djeca čitači.

Voditeljica radionice je Antonela Klemenčić grafička dizajnerica s dugogodišnjem iskustvom u dizajniranju i autorstvu plakata i ostalih sličnih čudesa. Članica je kazališta sjena Tripstih, suorganizatorica Festivala Grafoskopa.
Pomoćne voditeljice ove radionice su Petra Bokić i Ives Buljan Gladović, članice kazališta sjena Tripstih i suorganizatorice Festivala grafoskopa
Nastavljamo i dalje s parolom: umjetnost, znanost i kultura dostupne svima-
Radionice su besplatne (donacije dobrodošle), a namijenjene su djeci od 5 - 12 godina.
Broj polaznika/ca je ograničen.

Poželjno je da djeca ponesu odjeću koju im nije problem zaprljati, također neka si ponesu neku okrjepu tipa voda, voće, grickalice.

TRIPSTIH

Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih.Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Tripstih), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Crveni nosovi, Tripstih), Antonela Klemenčić (Ikako Nikako, Skaska, Tripstih)
Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije i ostale izvore svjetla. Tripstih je kazalište sjena za djecu i odrasle. Održavamo radionice dramskog, kreativnog i lutkarskog karaktera.. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz multimedijalnih projekata,neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija . Autor je i organizator Festivala Grafoskopa.

https://www.facebook.com/events/266510921101117/

Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra, koji je financijski podržan od Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu.

RADIONICA IZRADE AFRIČKE MASKE

Subota 27.06.2020 16.00 -19.00

Infoshopa/knjžnice Pippilotta

Prijave se zaprimaju ispunjavanjem pijavnice na slijedećoj poveznici https://bit.ly/2N8LDZm najkasnije do 24.06.2020.

Autonomni kulturni centar i Dijaspora Afrikanaca u Hrvatskoj pozivaju vas na sudjelovanje na radionici izrade afričkih maski. Radionica će se održati u dva termina s početkom 27. lipnja od i od 16.00 - 19.00 sati u prostorima infoshopa/knjžnice Pippilotta.
Izrađivati će se maske iz različitih dijelova Afrike uz pomoć gline i boja. O afričkoj kulturi i običajima, kroz razgovor i kreativni rad voditi će vas članovi Dijaspore Afrikanaca u Hrvatskoj. Voditelj radionice izrade afričkih maski je Prince Wale Soniyki.
Sudjelovanje na radionici je besplatno,

https://www.facebook.com/events/2594611647456181/

Raionica se održava u sklopu Programa Autonomnog kulturnog centra i financirana je od Mdinistarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu.

RADIONICA MAPIRANJA I VJ-INGA

06 -10.srpnja 2020. od 17 sati u prostoru kluba Attack.
Prijave se zaprimaju ispunjavanjem pijavnice na slijedećoj poveznici https://bit.ly/2UT4dJe
03.07.202

Radionica VJ-inga osmišljena je kao uvod u svijet video preformansa . Radionica je usmjerena na osnovne i početničke pristupe VJ-ingu i projekcijskom mapiranju. Na taj način je otvorena za sve početnike/ce bez potrebe poznavanja određenog softwarea. Cilj radionice je proći cjeli proces jednog VJ-ing performansa, od ideje, stvaranja scenografije, video klipova pa do samog nastupa. Metode rada temelje se na teoretskim uvodnim predavanjima o različitim softwareima i hardwareima koji se koriste u samom procesu stvaranja. Drugi praktični dio radionice obuhvaća razradu ideje, crtanje skica, izrada i postavljanje scenografije, izrada video materijala, metode mapiranja projekcija.

Voditelj radionice: Ivan Pavin

https://www.facebook.com/events/1882207608569934/

Radionica se provodi kroz program Attackova tvornica, a financijski je podržana od Ministarstva kulture Republike Hrvatske i grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu

18.06.2020. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh