« Biznis
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
WOW!

EasyJet želi električne - zrakoplove

Niskotarifna zrakoplovna kompanija želi da takvi zrakoplovi prevoze putnike na njihovim kratkim dionicama po mogućnosti u roku od 10 do 20 godina

Mogu li putnički avioni ići na struju? Izgleda da mogu!
Mogu li putnički avioni ići na struju? Izgleda da mogu! (EasyJet)
Više o

EasyJet

EasyJet, britanska niskotarifna aviokompanija objavila je da podupire planove o razvoju komercijalnih putničkih zrakoplova pokretanih na električne baterije umjesto na konvencionalne zrakoplovne motore, pišu britanski mediji.

Ta niskotarifna zrakoplovna kompanija želi da takvi zrakoplovi prevoze putnike na njihovim kratkim dionicama po mogućnosti u roku od 10 do 20 godina.

Prototip će razviti nova američka tvrtka Wright Electric, koja je već izgradila letjelicu s dva sjedala na električni pogon. Novi i veći zrakoplov će imati doseg od oko 540 kilometara, objavile su kompanije.

EasyJet je istaknuo da bi ovime bili u mogućnosti pokriti popularne dionice kao što su iz Londona za Pariz, Bruxelles, Amsterdam, Koeln, Glasgow i Edinburgh. Mogućnost sudjelovanja EasyJeta u ovakvom projektu prvi put je otkrivena u ožujku ove godine, navodi BBC.

Izvršna direktorica kompanije Carolyn McCall je kazala da je sada uvjerena da će takav zrakoplov, s potencijalnih 220 putnika, u konačnici poletjeti. S Wright Electricom dijelimo cilj i ambiciju za razvoj zrakoplovne industrije koja je u većoj mjeri posvećena održivom razvoju, Kao što je slučaj i u automobilskoj industriji, zrakoplovna industrija će se u većoj mjeri okretati električnoj tehnologiji u cilju smanjenja utjecaja na okoliš, kazala je McCall.

28.09.2017. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh