« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
NAJVJEROJATNIJE

E.coli usmrtila deset osoba u Njemačkoj

Nakon vijesti o četiri nova smrtna slučaja na sjeveru zemlje broj smrti koje se povezuju s enterehemoragičnom bakterijom E. coli narastao na deset

Fotografija vijesti
Više o

bakterija

,

Enterohemoragijska E. coli

,

E.Coli

Prema posljednjim podacima Epidemiološkog instituta Robert Koch koji posjeduje službene podatke o broju oboljelih i smrtno stradalih, dvije osobe su izravno smrtno stradale od te bakterije.

Uz četiri nova fatalna ishoda, dva u saveznoj pokrajini Schleswig-Holstein i dva u jednoj sveučilišnoj klinici blizu Hamburga, najmanje je deset mogućih žrtava te infekcije u Njemačkoj.

U subotu su sve žrtve bile žene, tri osamdesetogodišnjakinje i jedna tridesetgodišnjakinja. Među deset smrtnih žrtava bakterije samo je jedan muškarac.

Analize koje sigurno određuju uzrok smrti traju nekoliko dana.

Enterehemoragična bakterija E. coli koja se širi konzumacijom sirovog povrća, može izazvati običnu ili krvavu dijareju i teške, čak smrtonosne bubrežne napade, ili hemolitičko-uremički sindrom (HUS).

U Španjolskoj su uzorci poljoprivrednih zemljišta na jugu zemlje, od kuda su uvezeni krastavci na kojima je otkrivena bakterija, poslani u laboratorij u Galiciju i prvi rezultati će biti poznati u ponedjeljak.

Dvadeset i pet slučajeva zaraze bakterijom zabilježeno je u Švedskoj, sedam u Danskoj, tri u Velikoj Britaniji, dva u Austriji i po jedan u Nizozemskoj i Švicarskoj.

29.05.2011. 09:21:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh