« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Dvojica đaka napala profesora u školi

Srednja škola u Imotskom u kojoj se dogodio incident
Srednja škola u Imotskom u kojoj se dogodio incident
Više o

incident

,

industrijsko-obrtnička škola Imotski

,

Zoran Topić

,

Momir Karin

,

napad na profesora

Nemili, dosad  nezapamćeni incident u kojem su akteri bili dvojica učenika i profesor, odigrao se na hodniku Industrijsko-obrtničke škole u Imotskom.

Fizički sukob dogodio se u ponedjeljak pred kraj radnog vremena, kako saznajemo, na izlasku iz učionice. Tko je prvi započeo najprije verbalno, a potom i fizičko obračunavanje, zasad se ne zna. Ono što je u ovom trenutku poznato jest da su u sukobu sudjelovala dva 15-godišnjaka, učenici prvog razreda trgovačkog usmjerenja, jedan s prebivalištem u Imotskom i drugi iz općine Zmijavci, te profesor matematike Zoran Topić.

- Mislim da se nešto teže ne može dogoditi u školi od ovoga što se nama dogodilo. Ovo se nije smjelo dogoditi. Poduzeli smo sve mjere, obavijestili sve nadležne institucije, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta i policiju. Sada smo u procesu utvrđivanja činjenica kako se sve doista dogodilo. Škola je u ovom trenutku u specifičnom položaju, kraj je nastavne godine, zaključuju se ocjene. Nisam donio odluku o suspenziji učenika zbog pedagoških razloga, dok se ne utvrde činjenice - rekao je ravnatelj Momir Karin, i sam zatečen ovim nemilim događajem.

I učenici, kao i profesor Topić, od ponedjeljka nakon što su zatražili liječničku pomoć ne dolaze u školu, unatoč tome što im uprava škole nije izrekla nikakvu kaznenu mjeru. (V. Š. B./EPEHA) 

06.06.2008. 00:39:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh