« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
ISPROBAJTE :)

Dvije vježbe mentalne snage

Svaki put kad tvrdite da vas je netko natjerao da se osjećate loše, podsjetite se da sami kontrolirate kako se osjećate

Poradite na sebi
Poradite na sebi (Arhiva)
Više o

mentalna snaga

Svoju snagu dajete ili puštate drugima kad god kontroliraju način na koji mislite, osjećate ili se ponašate.

Na primjer, kada kažete da vam je šef "uništio dan", dajete šefu snagu nad vašim životom. Ili kada kažete značajnu rečenicu "da vas je netko naljutio" dajete mu snagu nad onim kako se osjećate. S druge strane, kada ljudima ne dajete snagu da kontroliraju što osjećate, kako razmišljate o svijetu, kakav dan ćete imati ili kako ćete provesti vrijeme.

Promijenite način na koji se izražavate - svaki put kad tvrdite da vas je netko natjerao da se osjećate loše, podsjetite se da sami kontrolirate kako se osjećate. Ili kad dođete u iskušenje da kažete da "morate nešto učiniti" podsjetite se da je svaka odluka izbor. Ne morate kasno raditi i ne morate ići u trgovinu. Naravno, mogu postojati posljedice ako se odlučite da to ne učinite, ali priznajte sebi da svjesno stvarate izbor što će vas možda potaknuti na najbolje.

Razmislite prije nego reagirate - vikati na nekoga zato što ste ljuti ili pristajanje na stvari koje ne želite raditi samo su dva načina na koja se odričete svoje snage. Ako govorite "da" bilo čemu što se od vas traži - to je samo jedan od načina na koji gubite svoju snagu. Osnažite se razmišljanjem prije nego što reagirate. Duboko udahnite, izmaknite se iz situacije ili razmislite nekoliko minuta, sve dok ne osjetite dovoljno mira da sakupite svoje misli.

Možete reći "dopustite mi da provjerim svoj raspored" prije nego kažete "da" kao zadani odgovor na nešto što ne želite učiniti. Ili ako se osjećate frustrirano i ljuto odmaknite se nekoliko minuta kako biste smirili um i mogli reagirati.

11.01.2020. 11:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh