« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
WALES: HRVATSKA

Hrvatska pobijedila golovima Lovrena i Eduarda!

U fantastičnoj završnici, Dudu je osigurao pobjedu Hrvatske zabivši u 87. minuti volejom

Fotografija vijesti
Više o

Sammir

,

Eduardo

,

kvalifikacije za SP

,

wales : hrvatska

Hrvatska reprezentacija imala je u prvom poluvremenu nekoliko šansi, ali jedanaesterac koji je skrivio Lovren završio je pogotkom Garetha Balea koji je najbolji igrač na terenu. S obzirom na pokazanu igru, možemo biti zadovoljni da odlazimo na odmor s rezultatom 1:0 za Wales jer djeluje kao da nemamo koncentracije i agresivnosti u igri koju je reprezentacija pokazala u utakmici sa Srbijom.

U drugom poluvremenu Štimac je izvadio lošeg Badelja, a u igru posla Schildenfelda, s time da je odlučio igrati samo s tri igrača u zadnjoj liniji.

Naša reprezentacija krenula je agresivnije, u 60. minuti je Hrvatska bila blizu izjednačenju, Srna je pucap, Eduardo skrenuo loptu a čudesnim refleksom obranio je Myhill. Izjednačili smo u 77. minuti. udarcem Lovrena s 30 metara, Myhill nije vidio loptu i ta je bomba završila u mreži. Na samom kraju utakmice, u 87. minuti, Eduardo je uspio primiti loptu od Olića i volejem kroz noge Myhillu zabiti za 2:1 ppobjedu.

Večeras se igra još jedna kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo u nogometu. Brazilski duo nije jedina novost u sastavu: Štimac je u sredinu terena stavio Milana Badelja koji će igrati u paru s Modrićem, dok će na desnoj strani kao i protiv Srbije biti Ivan Rakitić. U obranu umjesto ozlijeđenog Josipa Šimunića ulazi Lovren, a ostatak postave ostaje nepromijenjen osim Kranjčara (Srna, Ćorluka, Strinić i Pletikosa). U napadu je uz Eduarda, naravno, Mario Mandžukić, a Nike Kranjčara nema zbog problema s ligamentima.

Po prvi put u povijesti hrvatska reprezentacija startat će s dva Brazilca u povijesti.

Wales je oslabljen neigranjem kreativaca Ramseyja i Allena, ali tu je Gareth Bale. Pletikosa će, zajedno s desnom stranom obrane, biti na velikom testu.

U Swanseaju će startati: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Lovren, Strinić - Rakitić, Badelj, Modrić, Sammir - Mandžukić, Eduardo.

26.03.2013. 20:02:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh