« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
niš im ni ...

Dužnosnike treba testirati na droge

Građani moraju biti sigurni da su kandidati psihofizički sposobni za preuzimanje odgovornosti.

Damir Radnić, ISDF
Damir Radnić, ISDF (Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

ovisnost

,

ISDF

,

Istarski socijaldemokratski forum

,

testiranje na droge

,

Damir Radnić

,

sposobnost izvršne vlasti

Istarski socijaldemokratski forum (ISDF) poslao je Vladi prijedlog o obveznom testiranju na droge svih kandidata za obnašanje dužnosti općinskih načelnika, gradonačelnika i župana na neposrednim izborima te o kontinuiranom testiranju izabranih dužnosnika.

S tim su prijedlogom upoznati i predsjednik Hrvatskoga sabora te predsjednici svih klubova zastupnika, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare ISDF-a u Puli.

Po riječima županijskoga vijećnika ISDF-a Damira Radnića, na lokalnim izborima prvi se put izvršna vlast bira neposredno te je nužno da građani budu sigurni da su kandidati psihofizički sposobni za preuzimanje odgovornosti.

"Često se spominje kako je Istarska županija najnaprednija hrvatska regija, ali najnaprednija je, nažalost, i na području ovisnosti", rekao je Radnić i dodao kako je ISDF nekoliko puta predložio tematsku sjednicu Županijske skupštine o problemu ovisnosti. No, rekao je, predstavnici vlasti u Istri nemaju razumijevanja za tu problematiku.

Također je rekao kako se nada da će Vlada prihvatiti taj prijedlog, no, dodao je, ako ni ona ne bude reagirala na taj prijedlog, ISDF će tu akciju pokrenuti diljem Hrvatske preko svih političkih stranaka, nezavisnih političkih lista i udruga koje se bore s problemima ovisnosti.

Na novinarski upit o tome aludira li se tim prijedlogom na to da su i neki istarski političari ovisnici, Radnić je odgovorio kako se "svašta u Istri priča, i to upravo o izvršnoj vlasti".

"Odbijanje ovog prijedloga oporbe u Županijskoj skupštini u posljednje tri do četiri godine daje nam pravo sumnjati da nešto ne štima", rekao je član predsjedništva IDSF-a Veljko Zenzerović. (hina/metro-portal)

18.03.2009. 01:58:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh