« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
na vrhu

Duje Draganja: Više nisam hrvatska sirovina za izvoz

Duje draganja kazao je kako gleda na svoju karijeru nakon novog odličja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta, CROPIX)
Više o

Duje Draganja

,

EP u plivanju

,

brončana medalja

,

EP u malim bazenima

,

disciplina 50 metara slobodno

"Iznimno sam zadovoljan ovom brončanom medaljom. Više nisam hrvatska sirovina koja se sedam godina izvozila u SAD, imam dva nova trenera i treniram u Hrvatskoj, pa je ova medalja zapravo strašan poticaj za mene," kazao je nakon osvojene bronce na 50 slobodno na EP u 25-metarskim bazenima u Rijeci hrvatski plivač Duje Draganja.

Splićanin je u svojoj prvoj velikoj finalnoj utrci u Hrvatskoj došao do odličja, a prema vlastitom priznanju, i nije mogao više protiv sjajnih Francuza novog svjetskog rekordera Amaurya Leveauxa i Fredericka Busqetsa.

"Oni su strašni, trenutno su liga za sebe i ako tu dodamo i Alaina Bernarda ovo je otvoreno prvenstvo Francuske. Oni su jednostavno sada u takvoj formi kao što sam ja bio u travnju u Manchesteru, to je bio moj životni trenutak.

"Ozračje u bazenu je bilo fantastično, zaboravio sam kako je dobar osjećaj plivati pred domaćim gledateljima, taj emotivni naboj koji te nosi."

Mogu ipak biti ljut na sebe jer na sve tri današnje utrke na 50 slobodno ja nisam pogodio nijedan okret. Tehnički je to bilo loše, a najveća pogreška kod okreta je bila upravo u finalu kada sam ostao jako, jako daleko. Svi znaju da mi je start među boljima u svijetu i tako je bilo i danas. Neću previše žaliti, bronca nije neuspjeh i život ide dalje", dodao je Draganja, kojemu je isplivanih 21.15 sekundi treća najbrža 50-tka u 25-metarskim bazenima u karijeri.

"Ozračje u bazenu je bilo fantastično, zaboravio sam kako je dobar osjećaj plivati pred domaćim gledateljima, taj emotivni naboj koji te nosi. Svi se jako trude i organizacije je zbilja savršena", kazao je Draganja koji je nakon sedam godina u SAD-u prekinuo suradnju sa američkim trenerom Mikeom Bottomom i sada trenira u Zagrebu.

Još imam snage

"Mislim da ću u svjetskom vrhu biti još najmanje dvije, ova bronca mi je dokaz za to", zaključio je Draganja, kojemu je to druga europska medalja na 50 slobodno u kratkim bazenima nakon drugog mjesta 2007. Splićanin je i dvostruki svjetski prvak u ovoj disciplini.

Novi svjetski rekorder Leveaux oborio je najbolje vrijeme u polufinalu (20.48), a u finalu je plivao 15 stotinki sporije što mu je ipak donijelo zlato.

"U Rijeku sam došao praznih džepova, bez rekorda, bez ijedne titule. Odavde odlazim kao svjetski rekorder i europski prvak. Dovoljno da ovaj grad i zemlju zavolim i pamtim kao mjesto mojih najljepših trenutaka u životu. U finalu nisam išao na novi rekord, bilo mi je stalo samo do pobjede", kazao je 23-godišnji Leveaux, koji je u Rijeci bio ispred favoriziranog sunarodnjaka Busquetsa. Broncu je sa istim vremenom kao i Draganja osvojio Rus Sergej Fesikov.(hina/metro-portal)

12.12.2008. 10:11:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh