« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
LJETNE FRIZURE

Duga kosa - noćna mora ili ljetna fantazija

Kako napraviti lijepu frizuru, a istovremeno ne uništavati teško uzgojenu dugu kosu?

Što učiniti s dugom kosom ljeti?
Što učiniti s dugom kosom ljeti? (Arhiva)
Više o

frizure

,

njega kose

,

duga kosa

,

njegovanje kose

,

nova frizura

,

moderna frizuta

Svi znamo da je duga kosa na ženi iznimno privlačna, ali i da ju je izuzetno teško održavati kad dođe ljeto. Sunce, more, sol - sve to uništava vlasi za koje treba puno truda da bi narasle zdrave, duge i lijepe.

Jedna od stvari koje muče ponosne vlasnice duge kose je i koju frizuru nositi tijekom vrućina. Donosimo vam nekoliko prijedloga:

Opuštena kosa

Zašto biste skrivale ljepotu oko koje ste se toliko trudile? Pokažite svu raskoš svoje „čupe". Opustite kosu pranjem samo u regeneratoru ako ste bili na moru i pustite ju da se osuši na zraku. Imate li ravnu kosu počešljajte ju dok je mokra, a imate li prirodne kovrče, stisnite ih rukama kako bi se oblikovale. Nemojte koristiti peglu za kosu po ljeti! Vlasima je dovoljno vruće i bez tog mučenja. Na kraju nanesite malo čičkovog ulja na vrhove kako en bi pucali.

Pletenice

Ove godine sve vrste pletenica apsolutni su hit! Nećete pogriješiti ni s jednom, dajte nekon djetetu da vam isplete nemarnu pletenicu ili neka vam netko umjesšniji isplete riblju kost od šiški. Gdje god da započnete pletenicu ili riblju kost, nećete pogriješiti. Nemojte ih samo prejako zatezati jer je ljeti kosa suša i lakše puca ako se zateže. Imat eli ravnu kosu možete držati pletenice ispletene po cijeloj glavi tijekom dana pa ih navečer samo raspustiti kak obi imali blago valovitu večernju trendi frizuru.

Razbarušena

Ovaj efekt ćete dobiti tako da stavite pjenu uz sam korijen vlasi. Nemojte pretjerivati s pjenom jer će vam dlaka biti teška i ravnat se. Imate li blago valovitu kosu koju često peglate, ova promjena će vam donijeti potpuno nov izgled u trenu, a kosi ćete dati dovoljno vremena da se oporavi. Ako je vaša kosa ravna, dobit ćete efekt „tek sam se probudila", što je uz dugu romantičnu ljetnu haljinu na cvjetiće jedan od zanosnijih izgleda!

Konjski rep

Ta vječna klasika koja nikad neće izaći iz mode. Za dnevni izgled, napravite nemarni lagani rep, dok za večernji izgled zaližite dobro kosu i zavežite ga visoko (nemojte samo raditi palme jer su 90.-te stvarno bile davno). Za bolji efekt dodajte malo gela ili laka za kosu.  Imate li prekratke šiške, dignite ih rajfom. Ne zaboravite njegovati vrhove uljem.

25.08.2012. 19:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh