« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
VIROVITICA

Državno prvenstvo u latinsko-američkim i standardnim plesovima

Ove nedjelje, 24. listopada u plesnoj dvorani Virovitica najbolji hrvatski plesni parovi pokazat će svoje umijeće u kombinaciji 10 plesova

Državno prvenstvo u plesu
Državno prvenstvo u plesu (Bolero)
Više o

ples

,

Virovitica

,

James Earl Jones

,

Conan

Plesni klub 'Bolero' - Zagreb u suorganizaciji sa Plesnim centrom Virovitica organizira državno prvenstvo u kombinaciji 10 plesova u kojem se kombiniraju plesne vještine iz pet latinsko-američkih i pet standardnih plesova. Prvenstvo će se održati u nedjelju 24.listopada u sportskoj dvorani Virovitica.

Plesni klub 'Bolero' postoji 13 godina i član je krovne plesne organizacije u Hrvatskoj, Hrvatskog športskog plesnog saveza. U relativno kratkom vremenu postojanja ovoga kluba njegovi članovi su osvajali zavidne plesne rezultate, medalje na državnim natjecanjima te predstavljali Hrvatsku na Europskim prvenstvima.

U Hrvatskoj je registrirano preko 800 plesnih parova koji se svrstavaju u različite dobne i kvalitativne kategorije, a većina registriranih parova odazvat će se pozivu za sudjelovanje na ovom važnom natjecanju.

ples1.png
Ištvan Varga - Gabrijela Pilić

Od široj javnosti poznatih parova možemo istaknuti neke sudionike: Ištvan Varga - Gabrijela Pilić, Marko Herceg - Marija Šantek, Ana Herceg - Viktor Szabo, Damir Horvatinčić - Ana Lovrić, Mirjana Žutić - Martin Franja.

Ples kao sport u Hrvatskoj je na visokoj razini, čemu svjedoče i brojni uspjesi plesnog para Zoran Plohl - Tatsjana Lahvinović. Zoran i Tatsjana višestruki su viceprvaci na svjetskim i europskim prvenstvima u latinsko-američkim plesovima te ovogodišnji osvajači prestižnog svjetskog natjecanja Blackpool dance festival u Engleskoj.

Suci koji vode glavnu riječ na ovom natjecanju međunarodno su priznati od strane svjetske plesne organizacije IDSF, dolaze iz pet europskih zemalja, a njihova stručnost i vrhunska procjena plesnih sposobnosti parova osigurat će zadovoljstvo svih finalista i pobjednika natjecanja.

20.10.2010. 15:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh