« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
FESTIVAL

Drugi dan Queer Zagreba

Drugi dan festivala obilježen je plesom i pokretom te dodatnom izvedbom Jeremy Wadea u kinu Mosor!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Queer Zagreb)
Više o

Queer Zagreb

,

kulen

Jeremy Wade njujorški je koreograf i plesač, dobitnik prestižne nagrade Bessie, koji već nekoliko godina živi i radi u Berlinu. Wadeov scenski pokret karakterističan je zbog njegovog dugogodišnjeg istraživanja što to znači biti fizički, emocionalno i ponašajno izvan kontrole, a istovremeno biti svjestan i priseban.

Na ovogodišnjem Queer Zagreb Festivalu imat ćete priliku pogledati predstavu I Offer Myself To Thee  u kojoj koreograf koristi religijske rituale i performativne elemente nedjeljnih misa kako bi u posve profanom kontekstu progovorio o temama kao sto su proizvodnja sreće u halucinogenoj mješavini ekstatične vjerske službe, motivacijskog seminara i hipijevske zabave, naročito se fokusirajući na odnos izvođača i publike i predavanje samoga sebe istoj.

20:00, ZKM, Teslina 7
Jeremy Wade

23:00, Kino Mosor, Zvonimirova 63
Jeremy Wade, dodatni koncert

Keith Hennessy, nagrađivan performer, plesač i koreograf živi u San Franciscu i često gostuje u Europi. Njegov interdisciplinarni pristup izvedbi uključuje improvizacije, spektakle, rituale i javne akcije kao alate za istraživanje i sagledavanje političkih stvarnosti.

''Da vidimo koliko vam mogu objasniti rad Josepha Beuysa u pet minuta... To znači da ću se prvenstveno fokusirati na središnju liniju njemačke filozofije, no pokušat ću je povezati i sa širim kontekstom europske filozofije, počevši od Platona, preko Hegela, pa do Butler. Pokušat ću vam dati i kratki pregled povijesti umjetnosti od oko 1000. godine, pa do Josepha Beuysa.''

Tako u jednom dijelu svojega duhovitog performansa počinje Keith Hennesy, sažimajuci teme kojima će se baviti: Josephom Beuysom, filozofijom, umjetnošću, citatnošću...Citatnošću kao hommageom, kao prelamanjem raznolikih tema važnih Hennessyu preko leđa jednog umjetnika koji je jednako važan za povijest umjetnosti kao i za povijest politike...

21:30, Zagrebački plesni centar, Ilica 10
Keith Hennessy

05.05.2010. 16:08:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh