« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Drugi dan Dreft Fashion Weeka

Sjajne revije mladih hrvatskih dizajnera oduševile Hrvatsku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DFW)
Više o

Dreft Fashion Week

,

Iva Magdić

,

Mara Miloglav

,

Antonia Jakšić

U sklopu natječaja Pret-a-design sinoć se u Balonu Boćarskog doma s mini kolekcijama predstavilo šest mladih dizajnera. Darija Klobučar Vukovinski pokazala je tako kolekciju ženskih kompleta s florescentnim detaljima te dvije ženstvene dugačke lepršave haljine.  

Ivu Magdić je za kolekciju sezone jesen-zima 2009./2010. nadahnulo razdoblje secesije, prikazavši ju iz sadašnje perspektive, kroz recesiju - suknje i haljine s karakterističnim korzet vezanjem, hlače s brojnim vezicama i jaknice zanimljivih krojeva.

Mara Miloglav predstavila je trobojne kratke haljine s kapuljačom kao dodatkom, izrazitog i kontrastnog kolorita kojim razbija jesensko/zimsku monotoniju.

Žarka Krpan svojim modelima poziva na povratak zaboravljenih odjevnih predmeta iz 17. stoljeća - starinski ovratnici i moda britanske služinčadi poslužili su joj kao inspiracija.  

Antonia Jakšić za nadolazeću jesen-zimu predlaže futurističke modele koji pokazuju puno kože. Najlonska haljina ukrašena kartama za UNO, šeširi i maske za lice njeni su aduti.  

Martina Kamenski predstavila je mušku kolekciju pod nazivom After midnight, koja upućuje na glamurozne noćne izlaske, a istovremeno i jutra nakon, a sve u kategoriji ulična moda.

TANDEM VUKSAN - VIDAS

Iako uvijek zajedno Dajana Vuksan i Andrea Vidas prikazale su tematski i tonski oprečne modele. Dajana Vuksan posvetila se haljinama zagastijih nijansi crvene, ljubičaste i zelene te kariranom uzorku, dok Andrea Vidas ne odustaje od intenzivnih boja, printova i kombinacija naizgled nemogućeg.

GOTHIC GROTESQUE

Iva Šimunović vjerno je nastavila u svojem stilu kakav poznajemo s proteklih izdanja FWZ-a. Ovaj put je isprva crno-bijele kombinacije ukrašene printom kuhinjskih noževa, inače djelom Andyja Warhola, nadogradila haljinama svim boja duginog spektra.

LMfashion LAB

Lucija Myšičkova predstavila se kolekcijom pod nazivom After Party iliti Poslije Igranke kojom spaja modu s umjetnošću, ručnim oslikavanjem materijala, i ekologijom. Crno prolivena boja na modelima simbolizira naftu koja svakodnevno ubija bogatstvo mora, a fluorescentni obrisi simboliziraju plutonij i sve radioaktivne tvari. Modele su nosili bivši stanari Big Brother kuće, tada Lucijini sustanari: Ornela na koturaljkama, Rina, Marko i Ivan. Svi odjevni predmeti bit će dostupni u galeriji  LMfashionLAB u Krešimirovoj ulici u Splitu.

IRENA BERIŠIĆ TURK

Kao i uvijek, kolekciju je posvetila damskim dnevnim i cocktail haljinama u svim bojama, s vodoravnim ili dijagonalnim prugama i asimetričnim krojevima.  

ANDREA TINCU & SENSE

Rumunjska dizajnerica ponovno je došla na DFWZ s naglašeno senzualnom crno bijelom kolekcijom ženskih i muških odijela, kombinezona i haljina, upotpnjenim tek pokojom bijelom košuljom ili puder ružičasom bluzom. Kao detalje manekeni su nosili cigare, starinske džepne satove,  brojne remenčiće...

DARIA KOSTENKO

Dizajn mađarske kreatorice protkan je ruskim korjenima očitim u detaljima, oblicima i ručno rađenim elementima. Na svojem trećem predstavljanje na FWZ pokazala je kolekciju dominantnog printa protkanog u svim modelima i detaljima, s jasnom porukom na kiruršim maskama koje su manekenke nosile - JUST SMILE.

BiteMyStyle

Zoran Aragović ispunio je očekivanja svojim prepoznatljivo jednostavnim funkcionalnim krojevima, kombinacijom različitih tipova tkanina i uzoraka te dominantnim koloritom s upečatljivim i unikatnim detaljima. Kolekcija za jesen-zimu 2009.-2010. pod nazivom Rock The POPe inspirirana je rokerskim detaljima, ali u kontekstu pop kulture - zlatni i srebrni detalji, tehnika kolažiranja različitih tekstura i uzoraka tkanina upotpunjeni pismo torbama dočarali su rokerski svijet BiteMyStyle-a koji je među ostalim iznjela i Ella Dvornik.

06.06.2009. 19:36:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh