« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NAKON IZBACIVANJA

Drmić: Mandat Branimira Glavaša je valjan

VIDEO - Zastupnik HDSSB-a ne misli da je opstruirao sjednicu Sabora, tvrdi da Glavaš i dalje ima valjan mandat

IVAN DRMIĆ
IVAN DRMIĆ (Goran Mehkek / CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

HDSSB

,

Ivan Drmić

Saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić rekao je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru kako Sabor ni u jednom trenutku nije raspravljao o zastupničkom mandatu Branimira Glavaša te da je njegov mandat još valjan.

>>HDSSB-ov Ivan Drmić izbačen sa saborske sjednice

Branimir Glavaš na današnji je dan još zastupnik u Saboru i član kluba HDSSB-a, rekao je Drmić na konferenciji za novinare u saborskom kafiću jer im, istaknuo je, u Saboru nisu dodijelili dvoranu za njezino održavanje. Dodao je da klub HDSSB-a zato ima još tri zastupnika te da im je predsjednik Sabora Luka Bebić morao dopustiti da u ime kluba govore o rebalansu proračuna.

Ispričao se hrvatskoj javnosti ako je rasprava u Saboru izgledala grubo, ali smatra kako nije bilo drugog načina da izvijesti Sabor i javnost o, kako je rekao, nepravdi, samovolji i bahatosti HDZ-a koje ta stranka godinama provodi kroz tu instituciju, a nastavlja i danas, kada im, kako je rekao, "pokušava zabraniti riječ i ukinuti klub HDSSB-a u Saboru".

Smatra da bi Hrvatski sabor odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva trebao staviti na dnevni red i prihvatiti je, a tim bi činom prestao mandat Branimiru Glavašu, tj. pravomoćna presuda postala bi izvršna.

Zastupnik HDSSB-a ne misli da je opstruirao sjednicu Sabora, nego su to, kako je rekao, učinili Ivan Jarnjak, koji je bio predsjedatelj u prvom djelu sjednice, i Luka Bebić jer su zabranili Bori Grubišiću obratiti se Saboru.

26.08.2010. 21:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh