« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
IZRUČENJE

Dragan Paravinja prevezen u Bosnu i Hercegovinu

Bosanski će sud odlučivati o njegovoj žalbi na nepravomoćnu presudu za silovanje kojom je osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora

Fotografija vijesti
Više o

Antonija Bilić

,

Dragan Paravinja

Dragan Paravinja jutros je prebačen iz šibenskog zatvora u Bosnu i Hercegovinu gdje se protiv njega vodi postupak zbog pokušaja silovanja iz 2002. godine, prenosi Hina. Paravinju su preko granice otpratili specijalci.

BiH je Paravinjino izručenje tražila kako bi pred Okružnim sudom u istočnom Sarajevu mogao sudjelovati na ročištu gdje će se odlučivati o njegovoj žalbi na nepravomoćnu presudu suda u Sokolcu, kojom je za spomenuti slučaj silovanja u pokušaju iz 2002. osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Tužiteljstvo je tražilo izricanje daleko strože kazne dok je Paravinjin odvjetnik zatražio oslobađajuću presudu.

Odvjetnik Baica je ponovio kako u ovom trenutku nitko ne zna kada će i hoće li Paravinja biti vraćen u Hrvatsku kako bi prisustvovao ročištima na Županijskom sudu u Šibeniku gdje će mu uskoro početi suđenje za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić, te još jedno silovanje u pokušaju autostopistice koju je u lipnju 2010. navodno ukrcao u svoj kamion.

Sigurno je samo, kaže Baica, da će ročište u Sarajevu biti održano sutra, 22. prosinca, a sve ostalo bit će stvar dogovora između ministarstava pravosuđa Hrvatske i BiH.

Antonija Bilić nestala je 7. lipnja ove godine nakon što se na mostu preko Čikole ukrcala u Paravinjin kamion. Paravinja je prvo priznao ubojstvo, a kasnije je kazao da je to učinio pod policijskom prisilom.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine i pet mjeseci.

21.12.2011. 14:33:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh