« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
PREDSTAVLJENA "NOVA ŠETNICA"

Dovršena armiranobetonska konstrukcija projekta Cvjetni

Hoto grupa želi se umiliti građanima pa je organizirala konferenciju za novinare na kojoj je predstavljena i nova šetnica namijenjena građanima Zagreba

Tomo Horvatinčić
Tomo Horvatinčić (CROPIX)
Više o

Cvjetni trg

,

Hoto grupa

,

projekt cvjetni

,

4. kolo

Investitor Tomo Horvatinčić pojasnio je da su dovršeni armiranobetonski radovi na nadzemnim etažama i podzemnoj garaži te dodao kako očekuje da će projekt u potpunosti biti dovršen u roku od 180 dana. "Tada će i najnevjerniji Tome shvatiti da je dobiven jedan kvalitetan sadržaj", drži Horvatinčić. Smatra da se cijela armiranobetonska konstrukcija dobro uklopila u prostor te napomenuo kako do 21. prosinca ove godine očekuje i dovršenje pročelja i instalaterskih radova.

Prolaz prema Gundulićevoj ulici predviđa se otvoriti u drugoj fazi nakon što se iseli Stomatološki fakultet, a u trećoj fazi planirano je otvoriti i izlaz prema Ilici kod sadašnjeg restorana Split koji nije u funkciji. Kada se projekt Cvjetni dovrši u njemu će biti otvoreno oko tisuću radnih mjesta, naglasio je Horvatinčić.

Odgovarajući na novinarski upit Horvatinčić je rekao da se u projektu nalaze samostojeće kuće i 50-ak luksuznih stanova čija će cijena po četvornom metru biti između 5000 i 8500 eura te da uskoro počinje njihova prodaja. Gotovo 90 posto poslovnog prostora već je iznajmljeno, a Horvatinčić je napomenuo da će uskoro potražiti partnera za upravljanje dvoranama.

Govoreći o novoj šetnici površine 2500 četvornih metara, Horvatinčić je rekao da su je svjesno povećali, iako su time izgubili oko 1000 kvadrata poslovnog prostora, no da su htjeli povećati prostor namijenjen građanima koji će biti otvoren 24 sata.

Horvatinčić je, odgovarajući na novinarski upit, također rekao da su dobivene sve potrebne suglasnosti i dozvole za projekt što je potvrdio i član Uprave Hoto grupe Miroslav Vajagić. "Smirili smo uzburkano more, sve što želim sebi želim i onima što su bili u Varšavskoj, sve im opraštam, a nadam se da će i oni meni kad vide šetnicu i puno javne koristi od ovog projekta", poručio je Horvatinčić. Dodao je da svako društvo mora imati civilne udruge i da bi želio da svaki projekt bude praćen (i nadziran) kao i ovaj (njegov).

Podsjetio je da je realizacija projekta započela prije godinu dana, srušeni su objekti u derutnom stanju i izvan funkcije i nastojalo se pri tom minimalno narušavati okoliš i mir građana. Direktor izvođača radova "Tehnika" Filip Filipec govorio je tehničkim pojedinostima izgradnje objekta. (hina/metro-portal)

14.10.2010. 16:20:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh