« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
zdravko mamić:

Dotaknuli smo dno!

Izvršni dopredsjednik Dinama kaže da je klub postao nemoćan i da će morati prodavati igrače, ako će ih netko htjeti kupiti

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Dinamo

,

Zdravko Mamić

U Dnevniku Nove TV večeras je gostovao izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić koji se osvrnuo na loše stanje u klubu i navijačke nerede.

Mamić kaže da pothitno treba nešto poduzeti protiv huligana, ali misli da prekidanje utakmica nije rješenje, jer ni Fifa ni Uefa to ne dozvoljavaju, te svi žele da se utakmice igraju do kraja.

Ne buni se protiv kazne koju je Dinamo zaradio zbog nereda takozvanih navijača:

''To je isključivo kazna Dinamu. No, to je poruka našoj državi. Dok ne sredite stanje u svojoj državi, nećete igrati u Europi. Uefa dijeli milijune eura za sudjelovanje u europskim natjecanjima, i ako radite probleme, normalno je da vas ne žele'', poručuje Mamić.

Kaže da je samo Đurđa Adlešič imala dobar plan za rješavanje tog problema, ali nažalsot nije u tome uspjela.

Što se situacije u Dinamu tiče, Maminjo je bio jasan:

''Došli smo u jednu besmislenu situaciju. Mi smo došli do dna, više nemamo odgovora. Mi nemamo načina kako ponuditi rješenje. To ne traje od Temišvara, to traje 19 godina, od samostalnosti Hrvatske''.

Za napad na njega u Temišvaru, kaže da je bio ''čisti pokušaj ubojstva nemoćnog čovjeka, a nitko nije reagirao. Da sam zastao, pitao ih zašto to rade, njih 100 bi krenulo na mene''.

Smatra da je nedopustivo da se Dinamu ne dopušta da normalno radi, što je nečuveno jer klub osim igrača zapošljava 200 ljudi koji imaju i svoje obitelji.

Zbog neigranja u Europi hrvatski klub neće zaraditi i bit će teško zatvoriti financijsku konstrukciju za sezonu.

''Nejaki smo, nemoćni smo. Morat ćemo prodavati igrače, ali pitanje je hoće li ih itko htjeti'', nemoćan je izvršni dopredsjednik.

01.11.2009. 21:19:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh