« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
VRLO ZANIMLJIVO

Dosada može biti ključ razvoja

Dosada se može činiti zastrašujuća, no znanstvenici tvrde da se baš u njoj krije ključ za samorazvoj

Vjerovali ili ne...
Vjerovali ili ne... (Arhiva)
Više o

dosada

,

samorazvoj

Trenuci u danu koji su lišeni bilo kakvog sadržaja, dozvoljavaju našim mislima da se dobace izvan okvira

"Potencijal dosade toliko je velik i važan jer je usko vezan sa stvaralačkim potencijalom u svakom čovjeku. Dosada je ključni element naše kreativnosti i samorazvoja", smatra profesorica Sherry Turkle s MIT-a.

Ukoliko se slažete s profesoricom Turkle, prakticirajte ova tri koraka i oslobodite si vrijeme za dosadu, odnosno za razvoj svojih potencijala. 

Isključite internet

Pisci poput Jonathana Franzena i Zadie Smith kažu kako im je za stvaranje vrlo važno da rade na mjestu na kojem nema interneta. Naime, internet nije samo vrsta distrakcije, već laki bijeg od posla u trenutku kreativne krize. Iako može biti neugodna, dosada je najbolji način da pronađete rješenje. 

Prednost praznog prostora

Bilo da putujete na posao ili šetate, dopustite svojim mislima da slobodno lutaju. Nemojte se fokusirati na probleme koji vas okupiraju, već radije razmišljajte o filmu koji ste sinoć pogledali, knjizi koju ste pročitali ili nečemu zanimljivom što ste upravo vidjeli u izlogu. Nove informacije pružit će vam novu perspektivu i pomoći vam da problem sagledate iz drugog kuta.

Sanjarenje - po rasporedu

Ako ste pretrpani poslom, teško da možete pronaći vremena za ne raditi ništa. No, tu ste u krivu. Dovoljno je odvojiti i deset minuta dnevno kako biste stavili "Mozak na pašu". Sanjarenje nije samo znak visokog stupnja inteligencije, već i izvor velikog zadovoljstva.  Svakodnevno sanjarite barem deset minuta. Usavršite tu vještinu i pomoći će vam rješavati probleme i jačati produktivnost.  

23.06.2020. 21:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh