« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
ZANIMLJIVO

Dosada je izvor kreativnosti

Potencijal dosade toliko je velik i važan jer je usko vezan sa stvaralačkim potencijalom u svakom čovjeku

Priuštite si ovakve trenutke...
Priuštite si ovakve trenutke... (Arhiva)
Više o

kreativnost

,

dosada

Dosada je obično vrijeme koje smatramo izgubljenim jer, eto, nismo radili ništa pametno, no stručnjaci tvrde upravo suprotno - po njima, trenuci u danu koji su lišeni bilo kakvog sadržaja, dozvoljavaju našim mislima da se dobace izvan okvira. 

"Potencijal dosade toliko je velik i važan jer je usko vezan sa stvaralačkim potencijalom u svakom čovjeku. Dosada je ključni element naše kreativnosti i samorazvoja", smatra profesorica Sherry Turkle s MIT-a.

Stoga, ako želite potaknuti svoju kreativnost, evo tri koraka za postizanje dosade...

Isključite internet - pisci poput Jonathana Franzena i Zadie Smith kažu kako im je za stvaranje vrlo važno da rade na mjestu na kojem nema interneta. Naime, internet nije samo vrtsa distrakcije, već laki bijeg od posla u trenutku kreativne krize. Iako može biti neugodna, dosada je najbolji način da pronađete rješenje. 

Pustite mozak na pašu - bilo da putujete na posao ili šetate, dopustite svojim mislima da slobodno lutaju. Nemojte se fokusirati na probleme koji vas okupiraju, već radije razmišljajte o filmu koji ste sinoć pogledali, knjizi koju ste pročitali ili nečemu zanimljivom što ste upravo vidjeli u izlogu. Nove informacije pružit će vam novu perspektivu i pomoći vam da problem sagledate iz drugog kuta.

Sanjarite - aako ste pretrpani poslom, teško da možete pronaći vremena za ne raditi ništa. No, tu ste u krivu. Dovoljno je odvojiti i deset minuta dnevno kako bist e stavili "Mozak na pašu". Sanjarenje  nije samo znak visokog stupnja inteligencije . već i izvor velikog zadovoljstva.  Svakodnevno sanjarite barem deset minuta. Usavršite tu vještoinu i pomoći će vam rješavati probleme i jačati produktivnost.  

08.05.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh